Den internasjonale aidskonferansen i Toronto i Canada ble innledet søndag, og storavisen har i den anledning laget en presentasjon av de viktigste profilene i kampen mot aids. På avisens forside pryder bildet av kronprinsessen sammen med andre store navn som Bill Clinton, Bill Gates, Warren Buffett og Richard Gere.— De har ulik stil, ulik bakgrunn og de appellerer til svært ulike samfunnslag. Men de har én ting til felles: alle sammen har gjort den utfordrende kampen mot hiv og aids til noe personlig, skriver avisen i et stort oppslag under overskriften «Aidsengler med innflytelse».

Et femtitall forskere, politikere og samfunnsaktører listes opp, blant annet kjendisene Bono, Elton John og Alicia Keys, mangemilliardærene Bill Gates og Warren Buffett, kjente forskere som Helene Gayle og Peter Piot - og altså kronprinsesse Mette-Marit gjennom sitt engasjement i FN-organet UNAIDS.

— Om det så er gjennom innflytelse, filantropisk arbeid, arbeid i laboratoriene eller i samfunnet; alle disse menneskene jobber for å utrydde en av det 21. århundrets store lidelser, heter det videre i Toronto Star, som daglig har over 1,2 millioner lesere.

Søndag ettermiddag holder Mette-Marit sluttinnlegg på ett av konferansens åpningsarrangementer og overværer etterpå en stor konsert der blant annet Alicia Keys skal underholde. (©NTB)