KRISTIANSAND: — Vi er i innspurten med de to hovednavnene, sier musikksjef Jørgen Skauge.

Han står foran Quartfestivalens nye stolthet, amfiscenen på Idrettsplassen. Nå, drøyt femti dager før Quart 2007, tar en imponerende amfiscene form på Odderøya. Her skal inntil 20.000 mennesker kunne se og høre The Who, Scissor Sisters og Beastie Boys og Velvet Revolver til sommeren.

Står åpne

Samtidig står Quartfestivalens to siste dager, torsdag 5. og fredag 6. juli fremdeles helt åpne på Idrettsplassen. Det er kanskje tilfeldig, men det er disse to dagene som overlapper med Roskilde-festivalen, som begynner 5. juli.

Quartfestivalen er i år rekordsent ute med å offentliggjøre topprekka. Tidligere år har denne vært ute så tidlig som I slutten av mars.

— Det er ikke lenge til de kommer nå, sier Skauge, som forsikrer at han sover godt om natta.

— Vi har hørt rykter om at BigBang skal være headliner på fredagen. Kan du utelukke dette?

— Nei det kan jeg ikke, sier Skauge.

Norske BigBang gjorde for noen uker siden en fin innsats på Østsia og Samsen for henholdsvis 250 og 150 mennesker.

Samtidig er aktuelle navn som Björk, Red Hot Chili Peppers, Mika og Muse utelukket av ulike årsaker.

— Avril Lavigne?

— Neineinei, ler Skauge og kikker ned på et sceneområde som knapt er til å kjenne igjen. To pensjonister kommer bort og vil snakke (mye) om planene for årets festival.

Ikke noe tøysegress

— Vi ruller ut gresset etter 17. mai. Det kommer fra Danmark og er i beste vekstfase. Det blir ikke noe tøysegress, sier Skauge.

Helmer Espeland i kommunens parkvesen er ansvarlig for gressleggingen. Han er ganske sikker på at gresset på Idrettsplassen blir bedre enn skandalematta på Sør Arena.

— Det er av avgjørende betydning at gresset er i sin beste vekstsesong når det blir lagt. Vi kan ikke garantere noe, men det skal mye til at ikke dette blir bra, sier Espeland.

Ifølge produksjonskoordinator Rikard Klungland er festivalen i år godt i forkant med de tekniske og infrastrukturelle forberedelsene.

— Vi ligger faktisk en måned før fjoråret, sier han.

Dermed skulle alt være klart for en fin festival. Alt unntatt et komplett hovedsceneprogram.

Tekst: Torgeir Eikeland

Torgeir.eikeland@fvn.no 38 11 36 59