Spørsmål til sjefen: Hvis vi må til et dyrt sted, for eksempel for å lage en sak. Kan vi det?

Svaret: Ta dere noen dager fri og send regningen til meg!

Vi tok henne på ordet. Nå ser jeg ut på en hvit strand, en blå lagune og en palme. Jeg har nettopp padlet kajakk i et par timer, snorklet og sett mange fine fisker.

Så langt har vi greid oss med glans for 80 kroner dagen. Men her på Cook Islands er det kult å ha penger. Alle har sagt at vi bør dra til en av de andre øyene, og ikke bare bli på Rarotonga. De andre øyene er finere, men også dyrere enn Rarotonga. For dyre for oss. Men med sjefens tillatelse tok vi fly til Aitutaki, drømmeøya med hvite strender og blått hav. Flybillett og to netter i bungalow koster cirka 1800 kroner (1500 er fly). Vi kunne brukt sykt mye mer. Rett over sundet ligger et hotell på en egen øy. Der har de bungalower med egen brygge der rike folk kan stupe rett ut i lagunen. Vi er ikke misunnelige, for vi digger vår bungalow med hyttedo, vannkoker og terrasse (med mygg).

Her tar vi et par dagers påskeferie. Ikke så verst. Programmet vårt ser sånn ut:

Bli brune

Finne en øde øy.

Padle og snorkle, hvis vi orker.

Vi er allerede ganske i feriemodus. Bare for å referere en samtale fra noen minutter siden:

Mari: Hvilken dato er det i dag?

Hilde: Aner ikke.

Mari: Er det onsdag? Jeg tror det er onsdag.

Hilde: Jeg vet ikke hva klokken er heller. Jeg vet ikke hvor mobilen min er engang.

Det er nesten en uke siden vi hadde mobildekning, og her på øya er det bare en plass som har internett. Det koster drøye to kroner i minuttet.

Nå skal vi spise et bedre måltid, for når vi først sprekker, så sprekker vi. Vi drar herfra fredag. Snart er det nye døgn med reising, før vi lander på et nytt kontinent, fulle av jetlag. Dette skal vi nyte utrolig mye.

GOD PÅSKE!