KRISTIANSAND: Det melder NRK Sørlandet torsdag.

Arendals ordfører Robert C. Nordli bestemte onsdag at ekteparets sak skal hastebehandles i formannskapet torsdag formiddag. NRK melder torsdag at formannskapet enstemmig har gått inn for at ekteparet får bo sammen på Nyskogen bo- og omsorgssenter på Hisøy.

Formannskapet har også vedtatt å innføre en samboergaranti i et formelt vedtak i bystyret senere, melder NRK.

Avslag på søknaden

I desember skrev Fædrelandsvennen at ekteparet ikke fikk bo sammen på sykehjem.

Da Gunvor fikk slag i fjor, og flyttet inn på omsorgssenteret på Hisøy i Arendal, ble det søkt om sykehjemsplass til både henne og ektemannen.

Charles fikk imidlertid avslag på sin søknad om sykehjemsplass i kommunen.

– Begrunnelsen er at kommunen mener at pappa ikke er syk nok til å få sykehjemsplass, og at kommunen må prioritere sykehjemsplasser til de aller sykeste, sa Signe Hovd Nilsen, ekteparets datter, i desember.

Saken ble klaget inn til Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder.

Ekteparet har vært sammen siden 2. verdenskrig, og har vært gift i 67 år.

Vil be formannskapet om å snu

Ordfører Robert C. Nordli sier til TV 2 at kommunen gjorde en riktig vurdering faglig sett da de avviste Charles søknad om sykehjemsplass, men at de nå vil vise skjønn for å verne ekteparet.

– I morgen kommer jeg til å ta opp saken i formannskapet i kommunen og be rådmannen stille seg bak forslaget om at ekteparet skal få bo på samme rom på Nyskogen bo- og omsorgssenter. Jeg er helt sikker på at dette kommer til å gå igjennom, sa Nordli til kanalen onsdag.

Torsdag fikk han altså støtte i et enstemmig formannskap.