McCain og Palin er paret som skal lokke republikanske velgere til stemmeurnene ved det amerikanske presidentvalget. Foto: AFP

– McCains valg av guvernør Sarah Palin er et gjennomskuelig og uansvarlig valg, raser superstjernen Barbra Streisand i sin personlige blogg.

Streisand var en sterk tilhenger av Bill Clinton, og støttet Hillary Clintons kandidatur tidligere i demokratenes nominasjonskamp. Nå langer hun ut mot McCains valg av visepresidentkandidat.

– Kanskje han var lei av manglende mediaoppmerksomhet. Kanskje han var lei av tv-personligheter som gjorde narr av alderen hans. Kanskje han innså at det å tilhøre et parti som er assosiert med rike, hvite menn ikke treffer velgerne i dette historiske valgåret, freser Streisand videre i bloggen sin.

Kritikk

McCain lanserte sin visepresidentkandidat like før helgen. Valget av Sarah Palin overrasket de fleste. Den 44 år gamle guvernøren fra Alaska er kjent som motstander av selvbestemt abort og av ekteskap mellom lesbiske og homofile. Streisand, som er tidenes mestselgende kvinnelige artist, er ikke imponert over Palins meritter, og mener McCain undervurderer amerikanske kvinnelige velgere.

– Ved å velge guvernør Sarah Palin sendte han en klar melding til USA om hvordan han ser på kvinnelige velgere. Han tror at kvinner vil stemme på en annen kvinne uavhengig av kandidatens verdier, erfaring og politisk ståsted, skriver Streisand.

Valg

Streisand mener det er rart at republikanerne velger en såpass uerfaren kandidat som Sarah Palin etter at de i flere måneder har kritisert Barack Obama for å mangle erfaring.

– En aldrende John McCain, den eldste presidentekandidaten i historien velger en visepresidentkandidat, en person som bare er et hjerteslag borte fra presidentembetet. Personen som velges har ingen utenrikspolitisk erfaring og ingen nasjonal erfaring, skriver Streisand.

Hun mener valget av Palin er kynisk.

– Dette kalkulerte og kyniske forsøket på å dra en liten prosent av Hillarys kvinnestemmer fra Barack Obama kommer ikke til å fungere. Vi er ikke så dumme!