KJENDIS: Knut Bjørnsen var kanskje mest kjent for å ha vært programleder for "Kvitt eller dobbelt" på NRK. Han ble 76 år gammel. Foto: Scanpix Foto: Scanpix

Mange møtte opp i bisettelsen i formiddag. Blant annet var flere av Bjørnsens gamle kollegaer fra NRK til stede.– Jeg husker Knut Bjørnsen som en fantastisk fin skøytemann. Han var vår mann. Han sa aldri noe galt om skøyteløpere, og vi hadde full tillit til Knut. Jeg tør nesten påstå at han var skøyteløpernes ambassadør, sier den tidligere skøyteløperen Knut «Kupper'n» Johannesen utenfor kirken.

Johannesen har blant annet konkurrert sammen med Bjørnsen. Knut Bjørnsen hadde nemlig bakgrunn som aktiv skøyteløper, og ble norgesmester for junior på Hamar i 1951. Sammen med mange gamle skøytestjerner som Jan Egil Storholt, Sten Stensen, Kay Stenshjemmet og Fred Anton Maier deltok skøytelegenden i bisettelsen. Også en rekke TV-personligheter og mange tidligere kolleger hadde funnet veien til Tvedestrand.

– Jeg begynte å jobbe med Knut i 1969. Det var han som ansatte meg. Han var en utrolig ryddig og veldig sympatisk fyr. Han var flink og utrolig godt forberedt med alt han gjorde. Han var omtenksom overfor nye mennesker, han hadde smil og latter og var en fantastisk fyr å jobbe med, sier tidligere NRK-kollega Gunnar Grimstad.

Under seremonien holdt en av Bjørnsens aller beste venner, Kåre Arentsen, minnetale. Arentsen kjente også Bjørnsen fra skøytemiljøet, men han var dessuten Bjørnsens faste følgesvenn på fisketurer i tvedestrandsområdet fra 1968 og fram til det siste.

Sogneprest Bent Inge Misje hadde flere beskrivende ord å sette på Bjørnsen, blant annet nevnte han ordentlig, leken, nysgjerrig, bestemt, sta og ivrig, skriver Tvedestrandsposten.

— Men da familien ble bedt om å velge ett ord, var det ingen tvil. Da svarte de SNILL,

DEKORASJONER: Dypvåg kirke var pent pyntet. Foto: Scanpix Foto: Scanpix

med store bokstaver, sa Misje i kirken.

Det var Bjørnsens nærmeste som bar båren ut av kirken; barna Terje og Bente, barnebarna Thomas og Tobias, enkens sønn Espen Løfblad og Kåre Knutsen, som var en nær venn.

Bjørnsen døde fredag i forrige uke. Han begynte som journalist i VG, og var ansatt i NRK i 30 år, fra 1961 til 1991, og begynte som sportskommentator med skøyter og friidrett som spesialområder.

Kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas i NRK tok nyheten om Bjørnsens bortgang tungt.

— Det er en av NRKs store reportere og programledere som har gått bort, sa han til NRK forrige uke.

Knut Bjørnsen var opprinnelig fra Oslo, men har hatt hytte i Tvedestrand i over tredve år. Han har engasjert seg i mange lokale saker på Sørlandet. For kristiansandere er han også kjent fra "Handelsens dag", der han i en årrekke har lokket folk med gode tilbud på taket av Sønnik i Markens gate (se bildet nederst i saken).

BISATT: Knut Bjørnsen ble bisatt i Dypvåg kirke i Tvedestrand tirsdag formiddag. Foto: Scanpix Foto: Scanpix
ENGASJERT: Slik vil antakelig mange kristiansandere huske Knut Bjørnsen: Stående på taket av Sønnik med mikrofon under "Handelens dag". Her er han i aksjon i 2001. Arkivfoto: Trygve Skramstad Foto: Trygve Skramstad