KRISTIANSAND / ARENDAL / OSLO: Festivalen Oslo Live overleverte onsdag et tilbud om å betale hele gjelda Quart har utestående hos Hovefestivalen.

«Vi har vært i kontakt med Hovefestivalen og bedt om å få overta kravet fra Quart-festivalen. Vi har tidligere diskutert muligheten for samarbeid på booking og eksterne arrangementer, og vil gjerne benytte anledningen til å vise vår støtte. Vi i Oslo Live ønsker derfor å ta på oss regningen Quart har sendt til Hove», skriver Oslo Live i en pressemelding.

Hovefestivalen skylder Quart 16.300 kroner, og nekter å godta en akkordløsning fordi de mener Hove-ledelsen har opptrådt uærlig.

— På grensen til det parodiske

I en pressemelding sendt ut av Quartfestivalen i dag beskyldes Hovefestivalen for en uryddig og uærlig akkordprosess, og for å ha stiftet ulovlig gjeld.

I meldingen, som er underskrevet av Quart-investor Truls William Eriksen, heter det at «Quart leide ut skillevegger og annet utstyr til Hovefestivalen for å sikre at det ble noe av årets Hovefestival. Quart har med andre ord villet hjelpe og søkt et kollegialt samarbeid med Hovefestivalen.»

Quart mener Hovefestivalen på dette tidspunktet burde visst at de ikke var i stand til å betale leiebeløpet, og at gjelden dermed er stiftet ulovlig. Festivalsjef Morten Sandberg i Hovefestivalen avviser påstandene.

— Påstanden om ulovlig stiftelse av gjeld grenser mot det parodiske, sier Sandberg til Agderposten.

Sandberg sier til avisen at lånet av skilleveggene var tenkt som en del av en bytteavtale mellom de to festivalene.

— Jeg ringte selv til Arild Buli noen dager før festivalstart og spurte om å låne skillevegger og akkrediteringstenger. Vi ble enige om å byttelåne mellom festivalene i fremtiden, for å ha et godt forhold oss imellom. Dette var mitt innspill til en kollegial tone mellom festivalene på Sørlandet. Men så kom det i stedet en faktura fra Quart sent på høsten, sier Sandberg.

Hovefestivalen inngikk avtalen med Quart like etter at Arild Buli kjøpte restene av Quart-festivalen etter konkursen like før sommeren.

- Uærlig prosess

Quart mener Hove farer med løgn når de hevder at Quartfestivalen er de eneste som ikke har godtatt akkordløsningen. Ifølge Arild Buli og co. finnes det flere leverandører som ikke har godtatt akkord.

«Ulovlig stiftelse av gjeld og en uryddig og uærlig akkordprosess er altså bakgrunnen for at Quart ikke har funnet grunn til å akseptere akkordforslaget; og ikke det forhold at Quart vil ”ramme” Hovefestivalen».

Morten Sandberg opplyste til Fædrelandsvennen i går at offentlige avgifter og lønn til enkeltpersoner ikke er med i akkordløsningen. Hove er avhengig av at alle som har fått tilbud om akkord sier ja. Hvis ikke alle sier ja kan det være slutten for Hovefestivalen. Både slettingen av kommunal gjeld og bidrag fra nye investorer avhenger av at akkorden går i orden.

Brevet som ble sendt til skattemyndighetene skal ifølge Hovefestivalen være et annet brev enn det som ble sendt til leverandørene.

— Det kan også se ut som en enkeltperson som ikke er med i akkordløsningen har fått tilsendt en forespørsel om akkord. Det må i tilfelle være en glipp, sier presseansvarlig Gaute Drevdal i Hovefestivalen til fvn.no.

Drevdal mener påstanden om at festivalen har stiftet ulovlig gjeld nærmest er absurd.

— Avtalen om lån av utstyr ble inngått før festivalen startet, så i tilfelle vil jo alle avtalene som ble inngått være ulovlige, sier Drevdal.

Oslo Live har tilbudt seg å betale også det disse øvrige kreditorene har til gode.

«Hvis det stemmer, som Quart-festivalen sier, at det er en eller to Hove-leverandører til som har takket nei til akkorden, vil vi forsøke å hjelpe dem også dersom summen ikke er for høy», heter det i meldingen til Oslo-festivalen.