Softpounkbandet fra California er aktuelle med ny plate og 12. oktober kommer de til Oslo Spektrum, kunngjør Atomic Agency.

— Green Day er et band som modnes som god vin. De seneste årene har gruppa levert sine aller beste plater og turnéer, og det er ikke dårlig for et band som har spilt sammen i mer enn tjue år, sier Peer Osmundsvaag i Atomic Agency.

65 millioner solgte

Bandet har solgt flere enn 65 millioner plater på de snaut 20 årene de har holdt på.

Green Day består av Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt og Trè Cool. De startet opp i 1987, og i 1990 kom deres første album, «39/Smooth». Gjennombruddet deres kom imidlertid i 1994, med albumet «Dookie» som solgte over 20 millioner eksemplarer på verdensbasis.

De spilte på Woodstock-festivalen i 1994, en konsert som kanskje først og fremst ble husket for at bandet oppfordret publikum til gjørmekrig fra scenen.

Etter flere år i dvale, kom Green Day med kritikerroste «American Idiot» i 2004. Platen ble deres første som nådde listetoppen både i USA og Englang, og ga bandet store fanskarer verden over.

Nytt album

Green Day slipper sitt nye album «21st Century Breakdown» 15. mai. Den første singelen, «Know Your Enemy», er allerede ofte å høre på norsk radio.

Sist gang Green Day besøkte Norge, var under Quartfestivalen for fire år siden.