Musikkprodusenten Phil Spector (69) ble nylig dømt til minimum 19 år i fengsel for å ha drept skuespilleren Lana Clarkson.

De siste ukene har «Phil Spector» underholdt sine følgesvenner på Twitter med stadig mer bisarre oppdateringer på Twitter-kontoen sin. «Spector» hevdet blant annet at hans beste venn på cellen var en kakerlakk ved navn Wilson.

— Kom an, folkens…

Historien var – kanskje ikke så overraskende – for god til å være sann. Men medier verden over, inkludert det du leser nå, gikk på limpinnen. I dag har spøkefuglen tilstått sine ugjerninger:

— Jeg er IKKE Phil Spector. Jeg opprettet denne kontoen som en spøk. Kompis med en kakerlakk? Kom an, folkens… Selv ikke Phil er så gal, melder «Spector» i dag.

Daily Telegraph, som vi siterte i gårsdagens sak, skriver at den falske Spector ikke har avslørt sin ekte identitet.

Avisen innrømmer at man burde luktet lunten, blant annet fordi flere av utsagnene på Twitter var klippet og limt fra et intervju med produsentlegenden i 2002. Konen er trofast

I går ga Spectors kone Rachelle, altså den virkelige Spectors kone, et tv-intervju hvor hun bestemt nektet for at ektemannen twitrer fra cellen. Drapsmannen har kun begrenset kontakt med omverdenen:

— Han får et kvarter om dagen til å ta en telefon. Selv får jeg bare besøke ham en halvtime to ganger i uken, sier konen, som insisterer på at hun vil forbli gift med den fengslede 69-åringen.

Foto: AP