Først i fjor trakk norsk politi anklagen og sa at det ikke var grunnlag for å utpeke danske Erik Mørk Andersen som gjerningsmann, men at det var grunnlag for å mistenke ham. Lastebilsjåføren hadde da siden 1991 vært utpekt som brannstifter med «stor grad av sannsynlighet» på Scandinavian Star. Han omkom selv i brannen som krevde 159 liv 6. april 1990. Etter at nye opplysninger kom på bordet i 2015 har norsk politi på nytt vurdert brannen, men henla i august saken på grunn av manglende bevis.

— Politiet i Norge har henlagt etterforskningen etter Scandinavian Star. Jette Irene Andersen og hennes sønn Morten har påklaget dette. Danske myndigheter forholder seg passivt til oppklaring av skipskatastrofen. Jette Irene og Morten ønsker å formidle offentlig sin opplevelse av situasjonen, skriver bistandsadvokat Erling Hansen i en pressemelding.

Enken etter lastebilsjåføren vil fredag møte pressen i Viby i Danmark og hun fortelle om grunnen til at hun klager på henleggelsen.

— Jeg har alltid villet ha ham renvasket, fordi han skal ikke få skylden for noe han ikke har gjort, uttalte Jette Andersen til avisa Politiken i fjor.