**Premiere: Fredag 2. september kl. 21.30

Manus: Stewart Harcourt, basert på Georges Simenons bøker

Regi: Ashley Pearce

Skuespillere: Rowan Atkinson, Shaun Dingwall, Lucy Cohu, Aidan McArdle**

Detektiv Maigret, som er skapt av den belgiske forfatteren Georges Simenon, har blitt portrettert på tv-skjermen en rekke ganger før. Blant annet av den kjente skuespilleren Sir Michael Gambon («Harry Potter»). Jeg må innrømme jeg var skeptisk når jeg så at Rowan «Mr. Bean» Atkinson nå skal takle rollen, og etter å ha sett den første tv-filmen med tittelen «Maigret Sets a Trap» (2016), er jeg ikke akkurat overbevist om at han var det rette valget. Det er til nå laget to enkeltstående, to timer lange episoder/filmer, men flere er planlagt hvis serien slår an.

I den første filmen starter det med at hele Paris er rammet av frykt fordi det er en seriemorder som allerede har drept fire kvinner på gaten i Montmartre, og politiet har ingen spor å gå etter. Selv ikke den berømte detektiven Maigret. Han er under sterkt press fra alle kanter, og side opp og side ned i avisene beskriver hans mislykkethet på stadig nye og fargerike måter. Han bestemmer seg derfor for å sette en felle for drapsmannen.

50-tallets Paris skildres for så vidt med en viss troverdighet, men samtlige medvirkende er så erkebritiske at det til tider virker som en parodi. De har heller ikke tilført karakteren noe nytt av verdi. Maigret i Atkins’ skikkelse er veldig ulik den Maigret som beskrives i Simenons bøker. I stedet for en briljant fransk mesterdetektiv med pondus og en forkjærlighet for alkohol, er han lett deprimert, stille og en smule tafatt.

Måten han kommer frem til konklusjonene virker også veldig tilfeldig, og etterforskningsmetodene er i bestefall tvilsomme.

I den andre filmen som kommer senere i år, etterforsker Maigret mordet på en gambler med forbindelser til en brutal gjeng fra Tsjekkoslovakia, men jeg venter ikke akkurat i spenning.