FLEKKEFJORD: — To hjort er funnet skutt. Dyrene var forsøkt gjemt under vegetasjon. Jaktrifler og annet jaktutstyr er beslaglagt, opplyser operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane ved Agder politidistrikt.

De mistenkte var lørdag ettermiddag i avhør hos politiet. Ved 19-tiden lørdag var begge løslatt.

— En av de siktede har erkjent å ha skutt to hjort, sier politiadvokat Liv Versland Seland i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Seland vil ikke si noe om hva mennene har forklart i avhør. Mennene skal være bosatt i Rogaland, men hadde jaktrettigheter i området hvor hjortedyrene ble skutt.

Les også: Skjøt hjortebukk ulovlig - må betale 25.000 kroner

Erfarne jegere fra Rogaland

— De ble pågrepet i det aktuelle jaktområdet, som ligger mellom Flekkefjord sentrum og Åna-Sira, sier politibetjent Ingve Flikka ved Flekkefjord politistasjon til Fædrelandsvennen.

Flikka vil ikke si noe om hvordan politiet fant de døde dyrene, som lå gjemt i terrenget. Dyrene som ble skutt var en voksen hjortebukk og ei voksen hind.

— Begge er erfarne jegere, sier Flikka.

Rogalendingene er siktet for å brutt lovens bestemmelser om jakttider. Hjortejakta starter først 1. september.

Strafferammen for lovbruddet mennene er siktet for er bøter eller fengsel i inntil ett år. Jegerne kan også risikere å bli fratatt rettigheten til å drive jakt i et visst tidsrom eller for alltid.

Sjelden at folk blir tatt

Ifølge Flikka er det uvanlig at politiet klarer å avdekke slike tilfeller av ulovlig jakt.

— Det hender vi får noen tips, men slike saker er vanskelig å avdekke. Det er sjelden folk blir tatt på fersken slik som dette, sier Flikka.

Politiet oppfordrer alle som vil ut på jakt til å tenke over følgende:

— Det er ikke anbefalt å dra ut på denne typen jakt nå, det er ikke tiden for det og det er ulovlig. Det eneste det er lov til å jakte på nå er rådyrbukk, sier operasjonsleder Kleivane til Fædrelandsvennen.