— Adrenalinet pumpet og jeg fikk ikke sove i det hele tatt i natt. Det var utrolig stort det Stig André (Berge) fikk til. Jeg får ikke sagt det annerledes, sier Jon Rønningen til NTB.

— Det var som om jeg var tilbake på brytematten selv. Det føltes som om jeg var tilbake i både Seoul og Barcelona, sier han.

Rønningen deltok i fire OL. I Los Angeles ble det femteplass, mens han vant 52-kilosklassen Seoul i 1988 og gjentok bedriften i Barcelona fire år senere. Han avsluttet karrieren i Atlanta i 1996 med en tidlig exit.

— I bryting handler det ikke bare om å ha dagen og være i god form. Man må virkelig ha en del flaks. Jeg husker godt fra Barcelona at vi så vidt rakk semifinalen etter å ha sittet fast i trafikken. Og finalen ble avgjort nærmest i siste 100-del av kampen, forteller Rønningen.

Han mener at Oslo-bryteren like gjerne kunne ha gått helt til topps som han selv. Det er ofte små marginer og tilfeldigheter som styrer. Berge fikk sjansen til å bryte om en bronse da japaneren Shinobu Ota gikk helt fram til finalen. (©NTB)