På et valgkampmøte i Fort Lauderdale i Florida onsdag, hevdet Trump at jihadistgruppen hedrer president Barack Obama. Flere ganger gjentok han denne påstanden, før han også dro inn Hillary Clinton som medgrunnlegger. Dette til jubel og applaus fra publikum.

Beskyldningene går inn i rekken av Trumps mange kontroversielle uttalelser, som har fått flere til å tvile på presidentkandidaten. Tirsdag sa han at våpentilhengere kan hindre Clinton i å utnevne nye høyesterettsdommere hvis hun blir president — en uttalelse enkelte tolket som en oppfordring til vold mot Demokratenes presidentkandidat.

— Ord betyr noe, mine venner. Og hvis du stiller som president, eller hvis du er USAs president, kan ord ha enorme konsekvenser, sa Clinton på et valgkampmøte i Des Moines, Iowa.

De siste ukene har en rekke profilerte republikanere gått ut og sagt at de ikke kommer til å stemme på ham. I en meningsmåling utført av nyhetsbyrået Reuters svarer nesten én av fem republikanere at Trump bør trekke seg som presidentkandidat. (©NTB)