Kampen mellom PST og naboene har vart i to år, men nå har Oslo kommune besluttet at sikkerhetstjenestens argumenter mot byggingen av gangbroen ikke veier tungt nok, melder NRK.

Plan— og bygningsetaten mener det ikke finnes noen alternativ plassering, og har derfor godkjent planene om den nye gangbroen som vil gå rett forbi PST-bygget. Både skolebarn og andre myke trafikanter kan dermed se fram til trygg kryssing av Kristoffer Aamots gate.

PST er ikke fornøyd med avgjørelsen og peker på at bygningen er et såkalt skjermingsverdig objekt som PST må vurdere sikkerheten til. PST vil nå vurdere å bruke klageretten innen fristen på tre uker.

— Vi er pålagt å gjøre en vurdering av mulige trusler, og da kan man snakke om trusler som sabotasje eller terror mot bygningen. Det å ha en gangbro som går innenfor og over det området bygningen står på, vil utfordre nettopp det. Det er jo det som er bakgrunnen for våre innsigelser mot bygging av broen, sier kommunikasjonsdirektør Trond Hugubakken i PST. (©NTB)