KRISTIANSAND: Til tross for at 7000 tilskuere møtte opp på Torvet i fjor, opplever Vinterlyd at det i gjennomsnittet har vært for lite publikummere de siste årene:

— I år har vi en veldig lang og dyr artistrekke, og utenom fjoråret har vi hatt problemer med å fylle opp Torvet i Kristiansand. På grunn av økonomien i år måtte vi droppe en by, og da ble det Kristiansand, forteller pressekontakt i Vinterlyd, Arild Domaas.

Vinterlyd er en del av prosjektet «Krafttak mot kreft» og arrangeres årlig av Kreftforeningen og P4 i slutten av februar og utover mars.

Over 7000 i fjor

I fjor var det blant andre artistene Marcus & Martinus og Astrid Smeplass som trakk over 7000 publikummere til Torvet i Kristiansand. I år er Torvet under ombygging, men Domaas legger til at dette ikke var en faktor som spilte inn under årets reiserute:

— Ombyggingen er ikke grunnen til at vi droppet Kristiansand. Det handler om økonomi og logistikk. Det er et veldig kostbart prosjekt, og det er jo tross alt 100 tonn med utstyr og veldig mange artister som er på veien, samt utrolig mye logistikk som må være på plass. Vinni foreksempel, som også er opptatt med Idol-jobben, må planlegge timeplanen veldig nøye for å være med på dette, sier Domaas.

I år skal turneen innom åtte byer, og årets runde avsluttes på Hafjell på påskeaften 26. mars.

Går glipp av Paperboys

Domaas opplyser at det ikke kommer til å bli en fast rutine å droppe Kristiansand på turneen.

— Dette betyr ikke at vi ikke skal tilbake til Kristiansand, men i år måtte vi dessverre gjøre det slik.

Årets artistrekke består av blant andre Paperboys, Marcus og Martinus, Staysman og Lazz, Katastrofe, Innertier, Robin og Bugge, Morgan Sulele og Julie Bergan.