I undersøkelsen, som er utført av InFact på vegne av Fremtiden i våre hender (FIVH), svarer hele 41,2 prosent av de spurte at de «vil redusere mitt kjøttforbruk i årene som kommer for å ta hensyn til egen helse, dyrevelferd og miljø», skriver Dagbladet.

Til sammenligning sier 42,5 prosent at de ikke er villige til å spise mindre kjøtt.

— Tallet på folk som vil kutte er oppsiktsvekkende høyt, og det er positivt at så mange har fått med seg at de å redusere kjøttforbruket er noe av de enkleste man kan gjøre for å minske miljøbelastningen, sier FIVH-leder Arild Hermstad til avisen.

Informasjonssjef Åse Kringlebotn i Nortura, en av de største aktørene i norsk matindustri, er overrasket over det høye tallet. Samtidig sier hun at selskapet er godt i gang med et grønt skifte, og at de er forberedt på at nordmenn kommer til å spise mindre kjøtt i framtiden.

— Så sterke tall har vi ikke sett før. Men vi kjenner godt til trenden med at mange ønsker å redusere kjøttforbruket. Vi er kjent med trendene internasjonalt, og kravene om bærekraft gjør at hele bransjen må være forberedt på at folk vil spise noe mindre kjøtt, sier Kringlebotn. (©NTB)