— Det er bare å søke. Send meg e-post, smiler lederen for Amfi kjøpesenter i Mandal Audun Håland.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Om litt over tre måneder står det nye kjøpesenteret midt i sentrum av byen ferdig. Antall butikker i dagens senter øker fra 15 til 45 når det gamle og det nye nå blir slått sammen. Og her trenges arbeidskraft. Ikke bare folk til å ekspedere, men også folk som vil bli butikksjefer. Og ikke minst folk som vil franchise, som vil si å bli deleier av butikkene.

Det er bare å søke

Mandag gikk Håland ut på senterets Facebook-side og ba folk å begynne å søke. Og nå fosser søknadene inn.

- På to dager har det kommet rundt 60 søknader. Så det lover jo veldig bra, smiler Håland.

På Facebook

Det er ikke han som behandler søknadene, han sender dem videre til de ulike butikkene og kjedene som skal inn i senteret. På Facebook ba han folk skrive hvilke bransje de

kan tenke seg å jobbe i og hvor stor stillingsprosent.

Og her er det et mangfold av bransjer å velge i: Klær, sko, interiør, mat, sport, helsekost, apotek, kosmetikk.

Hvem som helst

Dersom du er ute etter en jobb som butikkekspeditør kreves det ikke noen spesielle, formelle kvalifikasjoner. Slik sett kan hvem som helst få jobb.

— Men her vil det bli mange som søker. Av den grunn vil det være en fordel om du har en CV som viser butikkerfaring og gode attester fra før. Og dersom du er ute etter en lederstilling er det en fordel å kunne vise til verv fra for eksempel organisasjoner, sier Håland.

Nesten bare damer

Håland forteller at 95 prosent av søknadene han har fått så langt er fra kvinner. To av dem er Sandra Flørli Jensen og Adriana Sampaio. Mens Jensen er tilkallingsvikar til sykehjemmet, er Sampaio lærling i en butikk.

Sandra Flørli Jensen og Adriana Sampaio er blant de mange som ønsker jobb i det nye kjøpesenteret i Mandal. Foto: Jarle R. Martinsen

— Sykehjemmet kan ikke tilby noe fast så jeg håper på fast jobb i kjøpesenteret, forteller Jensen.Sampaio liker kjempegodt å være i butikk og tar fagbrevet innenfor salg og servicefaget.

- Jeg liker å ha med kunder og folk å gjøre, forteller hun.

At det så og si bare er jenter som har søkt stillingene på senteret, tror Jensen skyldes at det er disse som best kan like sko og klær som sådan.

Senterbygging i rute

Håland forteller for øvrig at byggingen av senteret er i rute.

— Vi har vært noe forsinket med mellombygget som er mellom det gamle og nye senteret. Samtidig er vi foran i ombyggingen av det gamle senteret. Så alt i alt går det bra, sier han.

Slik ser konturene av det nye kjøpesenteret ut. 20. november klokken 10 åpnes dørene til 45 nye butikker. Foto: Jarle R. Martinsen

Men det er bare tre korte måneder til åpningen. Da skal man åpne for å få med seg de meget viktige juleukene.

Det kan godt være det blir doble skift på slutten for å bli ferdige

— Så det blir fullt spiker fram til da. Så det kan godt være det blir doble skift på slutten for å bli ferdige, sier han.

Det er en meget krevende byggeprosess ettersom det store bygget settes opp midt i sentrum med tilnærmet ingen steder å lagre materialer. Nærmest alt som skal brukes, som for eksempel isolasjon, må kjøres inn til bygget samme dag.

— Svært positivt

— At spesielt mandalsregionen får så mange ledige jobber er svært positivt. Mandal har tradisjonelt hatt høy ungdomsledighet, derfor kan disse jobbene bety mye for arbeidsmarkedet, sier avdelingsdirektør i Nav Vest-Agder, Per Lund.

Han tror det vil bli stor rift om disse jobbene der det kreves lav formell utdannelse. — Jeg tror også arbeidstakere som i dag pendler fra Mandal til for eksempel Kristiansand vil søke seg til kjøpesenteret for å slippe pendlingen, sier Lund.Tidligere i sommer sa Båtservice i Mandal opp 40 ansatte på grunn av ordresvikt. Lund tror imidlertid de færreste av de som var ansatt der vil søke seg mot de nye jobbene.

- I stedet har vi forsøkt å formidle jobber for disse inn mot oljeindustrien, sier han.