Slik var narkotikaen pakket i drivstofftanken. Foto: TOLLVESENET

KRISTIANSAND: Lørdag 2. juli ble en 29 år gammel serber stoppet av tollvesenet da han kjørte i land fra Fjord Cat i Kristiansand.

— Han ble tatt ut til kontroll etter en samtale med vår tolltjenestemann, som reagerte på mannens kroppsspråk. Bilen ble undersøkt nærmere med narkotikahund, som markerte ved inspeksjonsluka til drivstofftanken. I tanken fant vi ti vakuumpakkede poser som inneholdt 6850 gram amfetamin, sier Steinar Kjæran i tollvesenet i Kristiansand.

LES OGSÅ:

Har erkjent straffskyld

Tollvesenets narkotikahund markerte i nærheten av drivstofftanken, hvor serberen hadde gjemt 6,9 kilo amfetamin. Foto: TOLLVESENET

29-åringen har i avhør med politiet erkjent straffskyld for smuglingsforsøket. Han sitter for tiden varetektsfengslet og må møte i retten i løpet av høsten. I den siste fengslingskjennelsen fremgår at saken snart er ferdig etterforsket. Politiet opplyser at det ikke er gjort ytterligere pågripelser i saken.Beslaget er det andre store amfetaminbeslaget i løpet av kort tid. Fredag 6. mai ble en 49 år gammel polakk tatt med ni kilo amfetamin da han kjørte i land fra Superspeed. 49-åringen ble i likhet med 29-åringen fra Serbia plukket ut til kontroll etter at tollerne fattet mistanke til mannen. Narkotikaen ble da funnet gjemt på undersiden av bilen.

6. mai ble en 49 år gammel polakk tatt med ni kilo amfetamin på kaia i Kristiansand. Det er det største beslaget i år og det største enkeltbeslaget på mange år. Foto: TOLLVESENET

— Politiet har ingen informasjon om at det er noen sammenheng mellom sakene, sier fungerende påtaleleder Cecilie Pedersen Hille i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Største beslaget på årevis

Sist tollvesenet i Kristiansand beslagla over ti kilo amfetamin i løpet av et år var i 2013. Det ble da beslaglagt 13 kilo, året før ble det tatt 14,9 kilo til sammen. Dermed går det allerede mot rekord. Ifølge den nasjonale statistikken beslagla tollvesenet totalt 320 kilo amfetamin i løpet av fjoråret.

— Vi er selvfølgelig fornøyd med å kunne gjøre slike beslag. Vår førsteprioritet er å stoppe innførsel av narkotika, og vi trener våre folk til å ta ut de riktige objektene til kontroll, sier Steinar Fjæran i tollvesenet.