Dagligvarekunder i Storbritannia er i sjokk etter at flere dagligvarekjeder har solgt fryste burgere med hestekjøtt.

Tesco, Lidl, Aldi og Iceland er blant dagligvarekjedene som er rammet. Hele 37 prosent av burgerne som ble testet av det britiske mattilsynet, inneholdt hestekjøtt, uten at det var merket.

85 prosent av burgerne, som kun skulle inneholdt oksekjøtt, inneholdt svinekjøtt.En av de ti burgerne som ble avslørt, inneholdt så mye som 29,1 prosent hestekjøtt. Tesco, som har fått denne burgeren produsert som ett av deres egne mekevarer, trakk onsdag tilbake 26 produkter fra butikkene sine. Alle produktene var knyttet til samme leverandør.

Tesco sier at de har jobbet sammen med myndighetene i Storbritannia og Irland for å raskt finne ut av hvordan hestekjøtt kunne komme inn i produktene deres.

— Sikkerheten og kvaliteten i maten vår er det viktigste for Tesco. Vi vil ikke akseptere noe kompromiss i kvaliteten på maten vi selger, sier kjedens tekniske direktør, Tim Smith, ifølge The Grocer.

Han legger til at innhold av ulovlig kjøtt i produktene deres tas ekstrem seriøst av kjeden.

Det er ingen helsefare ved å spise hestekjøtt, sier mattilsynet, men de reagerer sterkt siden det ikke er det vi forventer å finne i en burger.

Også flere andre butikkjeder har trukket tilbake varer fra samme leverandør. Flere som ikke har funnet noe galt, sier de gjør det som en forholdsregel.