– Det er riktig at de bor på hotellet, men begge er i sikkerhet, forteller Stordalens talsperson Bettina Flatland til Dagbladet.

Stordalen og kona skal være på juleferie i Dubai, og det er usikkert når de er ventet tilbake.

— Jeg er i hotellet, men er på vei ut. Jeg er midt i en enorm folkemasse og har ikke tid til å snakke nå, sa Petter Stordalen kort til Aftenpostenlitt før klokken 20.30 i kveld.

- Vi er ute derfra nå

Hotellet begynte å brenne ved 19-tiden nyttårsaften, ved 22-tiden lokal tid.

VG snakket med Petter Stordalen ved 23-tiden lokal tid.

– Vi er ute derfra nå, sier en ordknapp Stordalen på telefon fra Dubai til VG. Stordalen postet de første bildene fra Dubai på sin Facebook-side 19. desember.

16 skadet og én død

16 personer er skadd og én er død i forbindelse med brannen i en hotellbygning i Dubai nyttårsaften.

Det melder nyhetskanalen Al Arabiya, som siterer myndighetene i Dubai.

– Brannen resulterte i ett dødsfall på grunn av hjerteinfarkt. 16 personer er skadd under evakueringen, det er mindre alvorlige skader som oppsto i panikken, opplyser en tjenestemann.

Brannen i den 63 etasjer-høye bygningen er 90 prosent under kontroll, sa myndighetene i Dubai omkring en time etter at brannen startet. TV-bilder viste imidlertid at hotellbygningen fortsatt sto i full fyr.

Al Jazeera melder at den ene siden av hotellet er fullstendig utbrent og borte.

Ifølge myndighetene er alle som var i bygningen evakuert og i sikkerhet. Brannen som startet torsdag kveld i The Address Hotel i sentrum av Dubai spredte seg raskt til hele bygningen.