Forhandlingene mellom regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet og samarbeidspartiene Venstre og KrF fortsetter dermed på parlamentarisk ledernivå.

— Alle fire partiene er enige om å gjøre det slik. Behovet for framdrift gjør at vi trenger et nytt momentum, sa finanskomiteens leder og KrFs finanspolitiske talsmann, Hans Olav Syversen, etter det ti minutter korte møtet mellom finanspolitikerne tirsdag ettermiddag.

Han holdt fast på at situasjonen er kritisk - og at det i realiteten ikke var noe som hadde endret seg siden han tirsdag morgen karakteriserte situasjonen som kritisk.

De finanspolitiske talspersonene Svein Flåtten fra Høyre og Gjermund Hagesæter fra Fremskrittspartiet mente begge at det ikke er noe dramatisk i at forhandlingene flyttes opp et hakk, men samtidig sa Hagesæter at han har strukket seg så langt det er mulig på Frps vegne.

Både Venstre og KrF hadde med seg hver sine justerte kravlister overfor regjeringspartiene tirsdag ettermiddag. Det fikk bakspillerne i regjeringspartiene til å gi uttrykk for en viss lettelse. (©NTB)