95 prosent skal allerede ha fått refundert pengene for alle bestilte tilleggsprodukter som gensere og VIP-soner. De siste fem prosentene skal få pengene utbetalt av Ticketmaster denne uken, heter det i en pressemelding onsdag.

Enda mer interessant er det nok hvorvidt russen får refundert festivalbillettene.

Landstreffet har de siste ukene jobbet opp mot blant andre egen bankforbindelse, Kulturrådet, Forbrukerrådet og Norske Konsertarrangører, og situasjonen per dags dato er at det ikke er lansert støtteordningen/kompensasjonsordninger for festivaler som arrangeres fra og med 1. mai–15. juni. Detter er perioden regjeringen har besluttet vil være stengt for denne type arrangementer.

Penger igjen

– Vi har uansett konkludert med at en form for refusjonsordning må være et av alternativene, og vi jobber med at denne skal bli så god som mulig. Dette alternativet kommer i tillegg til de tidligere presenterte alternativene, og man vil få mulighet til å omgjøre valget man allerede har tatt, skrives det i pressemeldingen.

Landstreffet skal atter en gang komme tilbake med mer informasjon.

De har tidligere opplyst at frist for å velge alternativ til refusjon er 1. mai, men fristen utsettes, og de kommer også her tilbake med ny dato senere.

Særdeles lite fornøyd

Dette er det opprinnelige tilbudet russen fikk å velge mellom:

  • Back Together by LS (neste år).

  • To festivalpass til Elvefestivalen i Drammen.

  • To sesongkort til Kongeparken.

  • Ett weekendpass til Palmesus.

Dette var russen ganske lite fornøyd med. I løpet av bare to dager fikk Forbrukerrådet 60 klager knyttet til avlysningen av Landstreffet 2020. Ifølge Forbrukerrådet var grunnlaget allerede da så stort at russen ikke behøvde å sende inn flere klager.

– Vi har mottatt mange klager på dette og jobber med denne saken. Situasjonen er uklar og vi ser nå på ulike måter å løse dette på, sa forbrukerdirektør Inger Lise Blyverket.

Advokatfirmaet Elden uttalte tidligere at så godt som alle russ kunne kreve pengene sine tilbake via kreditt- eller betalingskortet billetten ble betalt med, og frarådet russen å gå til massesøksmål mot Landstreffet.

– Å reise et søksmål krever penger, mye organisering og tar tid. Dessuten skal man ikke belaste rettsapparatet unødvendig selv i de tilfeller man mener å ha rett på sin side. Det er det bare advokatene som tjener på, sa advokat Svein Kjetil Lode Svendsen.

Han ble bedt om å gjøre en juridisk vurdering rundt spørsmålet om hvilke krav russen har og hvilke muligheter de har til å få rett på dette kravet.

Nå kan det likevel se ut som russen kan få velge blant mer enn sesongkort i Kongeparken og lignende.