ARENDAL: Opprinnelig skulle sesong 12. av «Mesternes mester» spilles inn i Hellas, men koronasituasjonen har gjort det praktisk umulig.

Nå er det klart at suksesserien for første gang skal spilles inn i Norge – og valget har falt på Arendal.

Sørlandsidyll

Innspillingen av serien vil foregå i september, og produksjonen forteller at de ønsker at «sørlandsidyllen» skal sette rammen på programmet.

– Når situasjonen først ble som den ble, gleder vi oss veldig til å produsere «Mesternes mester» på norsk jord. Arendal og områdene rundt byr på ekte sørlandsidyll og vil bli en fantastisk ramme for programmet, meddeler prosjektredaktør i NRK, Pia Basberg, i en pressemelding.

Programmet vil bli sendt på NRK i januar, og produksjonen har allerede jobbet med programmet noen måneder. NRK opplyser at planleggingen er gjort i samarbeid med kommunen og lokale krefter.

Høye krav

Agderposten skriver at det stilles krav til at deltakernes bolig skal ha basseng, kjøkkenøy og en generell luksuriøs standard.

Næringssjef i Arendal, Kåre Andersen, sier til Agderposten at det er vurdert over 30 hus i tilknytning til serien. Hvilket hus deltakerne skal bo i skal være bestemt, men hvor er ikke offentliggjort.

For å skjerme produksjonen for tilskuere, gis det ingen eksakte detaljer om hvor konkurransene skal foregå og hvor deltakerne skal bo før innspillingen er ferdig.

Padleren Eirik Veraas Larsen vant fjorårets sesong av «Mesternes mester». Foto: Kirsty Wigglesworth / FV

Sørlendinger til topps

Tidligere har tre sørlendinger gått helt til topps i konkurransen: I fjor vant padleren Eirik Verås Larsen fra Flekkefjord den prestisjefylte kjendiskampen. Han tok innersvingen på Kjersti Buaas og Ingvill Måkestad Bovim i finalen av «Mesternes mester».

Tidligere har syklistene Dag Otto Lauritzen og Thor Hushovd vunnet «Mesternes mester» i henholdsvis 2009 og 2016. Nå nærmer også innspillingsstedet seg syklistenes hjemtrakter.