VG skriver søndag at delegasjonen fra det egyptiske eksilparlamentet som har sin base i Tyrkia, blant andre møtte representanter for Utenrikskomiteen i Stortinget, to saksbehandlere fra Utenriksdepartementet og tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik fra Oslosenteret for fred og menneskerettigheter.

Hjemme i Egypt er flere ledere i Brorskapet den siste tiden blitt dømt til døden, blant dem den tidligere presidenten Mohamed Mursi. I kjølvannet av dødsdommene har ytterliggående islamistgrupper i Egypt tatt til orde for drap på dommere.

Besøket i Norge er blant annet omtalt på Facebook-siden til Brorskapets politiske fløy — Frihets- og rettferdighetspartiet. Det er også omtalt på islamistenes hjemmeside og i enkelte arabiskspråklige aviser.

Ifølge VG kan det her virke som at bevegelsen, som er terrorstemplet i hjemlandet, fikk norsk støtte, men det stemmer ikke.

— Det er ikke slik at vi kom med noen støtteerklæring til Det muslimske brorskap, men vi påpekte at det demokratiske underskuddet i egyptisk politikk ble tatt opp med den egyptiske utenriksministeren da han besøkte Norge tidligere i år, sier Marit Nybakk (Ap) i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget. (©NTB)