Finansminister Siv Jensen legger frem revidert nasjonalbudsjett tirsdag klokken 10.45. Der vil statsråden gi oppdaterte hovedtall for norsk økonomi, og forslag om endringer fra budsjettforliket de borgerlige partiene ble enige om i fjor høst.

Forslaget som legges frem av Høyre og Frp skal imidlertid innom forhandlinger med samarbeidspartiene i Stortinget før resultatet er klart.

Det blir forhandlinger med sentrumspartiene

KrF og Venstre har til nå ikke vært involvert i utarbeidelsen av det reviderte budsjettet, med unntak av tiltak mot barnefattigdom og utformingen av nytt opplegg for bilavgifter. Først tirsdag morgen får de innsikt i forslagene fra Regjeringen.

Men allerede før Siv Jensen starter sin fremleggelse tirsdag er en del detaljer ute.

Aftenposten har samlet lekkasjene og det som allerede er presentert av statsrådene på ulike felter:

1. Bilavgiftene endres — elbilfordelene fredes

Regjeringen og samarbeidspartiene ble i vår enige omnye prinsipper for bilavgiftene.I Revidert nasjonalbudsjett er det ventet mer konkrete utregninger som viser hva endringene vil bety for bileierne.

Det er også klart at Vegtilsynet skilles ut fra Statens vegvesen for å få et uavhengig tilsyn som er underlagt Samferdselsdepartementet.

40 millioner kroner settes av til skredsikring i Romarheimsdalen i Nordhordland.

2. Kommunene er lovet mer penger

Både statsministerErna Solberg (H)og finansministerSiv Jensen (Frp)varslet på sine landsmøter at Regjeringen vil komme med mer penger til kommunene tirsdag.

Kommunenes inntekter er beregnet å bli 1,3 milliarder kroner lavere i år enn anslaget i statsbudsjettet fra i fjor.

Aftenposten får bekreftet at kommunene får tilført én milliard som kompensasjon for skattesvikt ogNRK melderat kommunene skal få 1,1 milliard ekstra.

3. Poseavgiften blir skrotet

En av de mest omtalte sakene fra forrige års budsjettforlik var enigheten om å kreveinn en drøy milliard kroneri året med en såkalt poseavgift. En miljøavgift på hver plast- og papirpose som brukes i norsk mat- og varehandel. Bare timer etter at enigheten var presentert, kjempet imidlertid Venstre, KrF og Fremskrittspartiet om hvem som haddeminst ansvar for avgiften de alle tre hadde gått inn forsammen med Erna Solberg og Høyre.

Etter å ha sendt ut høringsforslaget ble det til slutt klart at poseavgiftenlikevel ikke vil innføres i år, slik det ble lovet. Det upopulære forslaget blir lagt på is.

4. Økt elavgift - dyrere strøm

Avlysningen betyr imidlertid at Regjeringen mangler én milliard i inntekter, som de ellers ville ha fått ut.

Ifølge DNog NTB vil inntektstapet for staten dekkes inn ved at elavgiften økes. Dette innebærer dyrere strøm for forbrukerne. Ifølge NTB øker el-avgiften med 0,5 øre, noe som skal tilsvare en 100-lapp ekstra i året for en gjennomsnittshusholdning.

Aftenposten får bekreftet at plastposeavgiften skrotes, og at inntektstapet hentes inn ved økt elavgift.

5. Setter av millioner til kamp mot barnefattigdom

Med 64 tiltak og 106 millioner kroner ekstra over revidert nasjonalbudsjett ønsker regjeringen å fjerne gapet mellom fattige og rike barn.

Det kom fram da regjeringen og støttepartiene KrF og Venstre onsdag i forrige ukepresenterte sin strategi mot barnefattigdom.

6. 1000 nye tiltaksplasser

Solberg lovet iAftenpostenat antallet tiltaksplasser skal utvides med 1000. Det blir NAV som får ansvaret for å tilby omstillingsplassene, som skal bøte på mulige konsekvenser av nedgangen i blant annet oljebransjen.

7. Flere uføre taper på budsjettet - fører til nye skattefradrag

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp)sier Regjeringenvil gi skattefradrag til ytterligere 15.000 uføretrygdede i revidert nasjonalbudsjett.

Regjeringen innførte 1. januar i år en overgangsordning for uføretrygdede, som innebar at om lag 30.000 fikk skattefradrag.

Nye tall fra Skattedirektoratet viser at om lag 127.000 personer vil få en nedgang i inntekt etter skatt etter omleggingen. Det er flere enn det som lå til grunn i statsbudsjettet, ifølge Eriksson.

Konkret vil Regjeringen i det reviderte budsjettet foreslå å utvide overgangsordningen ved å redusere grensen for nedgang i inntekt for dem som omfattes, fra 6000 til 4000 kroner.

8. 10,5 millioner til informasjonssenter om 22. juli.

— Det blir veldig virkningsfullt. Første etasje i Høyblokka skal huse senteret. Lokalet er fortsatt preget av bomben som gikk av, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) tilNTB.

Institutt for historiske studier ved NTNU har det faglige ansvaret for senteret. Utstillingen er utformet i dialog med AUF og Støttegruppen etter 22. juli.

Minnestedet skal være klart innen 22. juli 2016. ## 9. Dyrepoliti-forsøk fra i høst

— Regjeringen starter opp prøveprosjektet med dyrepoliti allerede nå i høst, sier landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) til NTB.

Bevilgningen på 3 millioner kroner inngår i regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett.

Regjeringen varslet tidligere i år at den ønsker å sette ned et prøveprosjekt med dyrepoliti i Sør-Trøndelag politidistrikt. Prosjektet skal gå over tre år. Tre personer skal arbeide i denne enheten, blant dem en påtalejurist.

Innenfor justisfeltet er det også klart at Oslo-politiet får 38,8 millioner ekstra for å betale for ekstra vakthold på grunn av et skjerpet trusselbilde.

10. Foreslår nullmoms også for nettnyheter

Kulturdepartementet har varslet at de vil gå inn for momsfritak for nyheter, enten det er på nett eller papir.

— Vi går nå til EØS-avtalens overvåkingsorgan ESA med et forslag om nullsats på moms på all brukerbetaling av nyheter og aktualitetsstoff, uavhengig av hvor de publiseres, sier Widvey tilVG.

Papiraviser har vært fritatt for moms siden 1970, men når mediene publiserer nyheter på nett, må de kreve inn 25 prosent moms av brukerbetalingen.

11. Kommer med detaljer om fergeavløsningsmidler

Kommunalminister Sanner (H) har også varslet noen endringer hvis detaljer ennå ikke er offentlige.

I landsmøtetalen for et par helger siden varslet han at en egen ferjeavløsningsordning var på trappene, i likhet med et mindre skattegrep som skal belønne kommuner i vekst.

12. Millioner til sørlandslaboratorium

Næringsminister Monica Mæland (H) og klimaminister Tine Sundtoft (H) fortalte mandag at Regjeringen foreslår å bevilge 20 millioner kroner til Mechatronics Innovation Lab (MIL), bedre kjent som Sørlandslab.

Det er et felles forskning- og utviklingssamarbeid mellom industrien og universitetet i Agder.

13. Midler til HV-øvelser i Finnmark og Troms

Finansminister Siv Jensen (Frp) har varslet friske midler til øvelser for Hæren og Heimvernet i Finnmark irevidertnasjonalbudsjett. Detaljer om dette er ikke kjent i forkant. Men Jensen lovet midler på landsmøtet til Fremskrittspartiet.

14. Mer til tiltak i Middelhavet

Erna Solberg har varslet at støtten til EU-prosjektet Frontex i Middelhavet skal økes. Frontex er EUs grensekontrollbyrå, som koordinerer medlemsstatenes nasjonale grensevakt for å sikre EUs yttergrenser.

Regjeringen vil i revidert nasjonalbudsjett også øke støtten til Syria og nabolandene med 250 millioner kroner, til totalt én milliard kroner i 2015. I tilegg tredobles antall kvoteflyktninger med særlige medisinske behov fra 20 til 60 flyktninger i 2015. Justisdepartementet får også en ekstrabevilgning på 11,3 millioner kroner til saksbehandling i UDI.

15. Syria-flyktninger tas i en parallell prosess

Hans Olav Syversen i KrF sier han vil legge moderate krav på bordet i forhandlinger med regjeringen om revidert budsjett. Utgiftene til Syria-flyktninger skal ikke være med i forhandlingene.

Parallelt med budsjettforhandlingene er det samtaler mellom de parlamentariske lederne om hvor mange syriske flyktninger Norge skal ta imot. Men dette vil være to atskilte prosesser presiserer Syversen.

– Noe annet ville ikke vært spesielt ryddig, sier han.

Sentrumspartiene har små forhåpninger om gjennomslag i forhandlingene i etterkant av fremleggelsen tirsdag.

– Vi har en annen økonomisk situasjon enn da statsbudsjettet ble vedtatt, sier Syversen og viser til at prognosene for økonomisk vekst i Norge er blitt nedjustert.

16. Samme budsjettimpuls

Aftenposten får bekreftet at den såkalte «budsjettimpulsen» - det vil si budsjettets samlede virkning på veksten i økonomien - ikke endres sammenlignet med statsbudsjettet som ble lagt frem i høst.

Akkurat hvor mye oljepenger Regjeringen legger opp til å bruke i revidert budsjett er ikke kjent.

17. Tiltak mot radikalisering

Aftenposten får opplyst at det vil bli satt av nye penger til tiltak mot radikalisering av ungdom.

PST får over halvparten av de nesten 130 millioner kronene regjeringen bruker på å styrke innsatsen mot terror og radikalisering. Pengene kommer i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, skriver NTB.

– Det er en tiltakspakke som går til å styrke terrorberedskapen og forebyggingen mot radikalisering og voldelig ekstremisme, sier justisminister Anders Anundsen (Frp) tilTV 2.

To krav fra KrF

KrF har derfor to moderate krav inn mot forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett:

Mer penger til kommunene som opplever skattesvikt som følge av krise i oljebransjen, og tiltak mot barnefattigdom.

– Jeg er opptatt av at vi ikke nå kommer med en hel rekke tilleggskrav. Dette er et revidert budsjett. Derfor er dette punktene som vil bety mest for oss, sier Syversen.