De to bilprodusentene tilbakekaller 6,5 millioner kjøretøy på grunn av dette. Airbagene er produsert av det japanske selskapet Takata som leverer airbager til en rekke bilprodusenter.

I Norge gjelder tilbaketrekkingen Toyota-biler av typen Yaris og Corolla produsert mellom mars 2003 og mars 2007. Disse bilene må bytte kollisjonspute på passasjersiden, skriver Side 3. I tillegg tilbakekalles RAV4, Yaris og Hilux som er produsert mellom juli 2003 og desember 2005. Disse må bytte kollisjonsputer på førersiden.

— Vi har gjennomført flere undersøkelser på Takata-produserte kollisjonsputer over hele verden. På deler som er samlet inn i det japanske markedet, er det en risiko for at fuktighet trenger inn i mekanismen over tid. Dette kan føre til at kollisjonsputen ikke utløses på den måten som er normalt, sier Toyotas norske informasjonssjef Espen Olsen til TV 2. Han kjenner ikke til om det har vært feil på kollisjonsputer i Norge. Utskiftingen av kollisjonsputene skjer uten kostnad for kunden. (©NTB)