Etter det Aftenbladetkjenner til skal politiet ha fått et mulig gjennombrudd i den såkalte Agnes-saken.

Politiet er imidlertid svært knappe med informasjonen i pressemeldingen.

— Politiet ber om forståelse for at vi ikke kan svare på nærmere spørsmål i saken på nåværende tidspunkt, skriver politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i pressemeldingen.

Sperret av område i Dørvika

Aftenbladets reporter melder mandag formiddag at det ikke pågikk noe etterforskning i eller rundt familiens bolig i Nedre Espedal i Forsand.

Politiet har imidlertid sperret av et område i Dørvika i Lysefjorden på Forsand-siden.

En oransje blåse ligger i sjøen for å markere det antatte funnstedet. Blåsa ligger omtrent 200 meter fra land.

Norsk Folkehjelp er på vei ut til funnstedet i en gummibåt.

Dørvika-området er et populært utfartsområde ved Lysefjorden. Politiet bekrefter overfor Aftenbladet at de søkte på dette stedet i går, søndag.

Siden hun ble meldt savnet 19. april, har politiet og frivillige finkjemmet Espedalen og området rundt Müller-eiendommen og ved ferjekaiene i Oanes og Lauvvik.

Funnet gjenstand på bunn

I Dørvika ble en innpakket gjenstand funnet søndag på bunnen i Lysefjorden ved hjelp av et slepekamera.

- Det kan se ut som et menneske, men vi er ikke sikre på hva dette er, understreker politiinspektør Kristin Nord-Varhaug på pressekonferansen.

Funnet ble gjort på cirka 70 meters dyp og 150 meter fra en populær badestrand. Politiet vil nå ha vakthold på stedet til gjenstanden er blitt hentet opp.

Tips om siktedes bevegelser

— Det er viktig å få det opp i så god stand som mulig, slik at jobben blir enklere for krimteknikerne, sier politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl.

Politiet er interesserte i tips om den siktede ektemannens bevegelser i tidsrommet onsdag 16. april til lørdag formiddag 19. april.

— Vi skal foreta nye avhør av den siktede i morgen, sier Nord-Varhaug.

Ingen har så langt vært på bunnen og undersøkt funnet. Filmen som ble tatt opp av kameraet, er vurdert av etterforskerne i saken.

— Gjenstanden kan være et menneske som er pakket inn, sier politiinspektøren.

Fra savnet sak til drapssak

Tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller (36) har vært savnet i 19 dager, siden onsdag 16. april. Først påskeaften, tre dager etter at hun forsvant for familien, ble hun meldt savnet til politiet. Siden da har politiet brukt betydelige ressurser på å lette etter henne.

Ektefellen (34) til den savnede kvinnen ble siktet for forsettlig drap mandag 28. april. Endring i status fra vitne til siktet skjedde etter et avhør på lensmannskontoret på Jørpeland mandag.

Motstridende vitneforklaringer og tekniske spor var bakgrunnen for at politiet siktet mannen. Selvmord og ulykke ble utelukket av politiet.

Ektemannen erkjente ikke straffskyld og nektet enhver befatning med saken, ifølge forsvarer Ørjan Eskeland.

Varetektsfengslet i fire uker

Jæren tingrett ga politiet medhold under fengslingsmøtet to dager senere, og mannen ble varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Den siktedes forsvarer Ørjan Eskeland fortalte Aftenbladet torsdag at fengslingskjennelsen ankes til lagmannsretten.

— Vi mener at bevisgrunnlaget ikke danner skjellig grunn til mistanke, sier advokaten, som regner med at anken blir behandlet i begynnelsen av neste uke.

— Subsidiært vil vi anke restriksjonene min klient ble ilagt. Brev og besøksforbudet forhindrer ham i å motta besøk av sine to barn, sier Eskeland videre.

Etter konfronterende avhør med siktede forrige uke, uttalte politiinspektør Kristin Nord-Varhaug at mistanken mot den savnedes ektemannen ikke var svekket.

Fra Tyskland

Både den savnede og siktede er fra Tyskland. Ekteparet har to barn, på 7 og 11 år, og disse er tatt hånd om av barnevernet i Forsand.

Det tyske ekteparet kjøpte eiendommen på Eikeland i Espedalen i februar 2011. Den siktede 34-åringen, som er tysk statsborger, skal ikke tidligere være straffet i Norge.