— Kjell Nupen har betydd svært meget for dronningen, både som venn og kunstner. Kongefamiliens tanker går til Nupens familie, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved slottet.

Dronning Sonja var Kjell Nupens mest kjente elev, og i fjor holdt hun utstilling på Galleri Bi-Z sammen med ham og Ørnulf Opdahl.

— Et stort tap

— Det har ikke vært helt uventet, men likevel uventet at det gikk så raskt. Dette er et stort tap for familie, venner og hele kunstnorge. Kjell Nupen var altfor ung til å gå bort, sier kunstner Ørnulf Opdahl til Fædrelandsvennen.

Kjell Nupen gikk bort onsdag morgen i sitt hjem på Hånestangen, etter kort tids sykeleie. Kunstneren ble 58 år gammel.

Ørnulf Opdahl fungerte som mentor for dronning Sonja sammen med Kjell Nupen, og de tre har også stilt ut kunst sammen. I 2011 opprettet de Stiftelsen H.M. Dronning Sonjas kunstnerstipend sammen med Ole Larsen.

— Han var en fantastisk person, og en utrolig venn. Jeg kjente han som kollega og kunstner, og vi hadde flere prosjekter sammen, forteller Opdahl.

- En av landets fremste

Ørnulf Opdahl beskriver Nupen som en av landets fremste kunstnere:

— Han var veldig kunnskapsrik, og en utrolig allsidig kunstner. Hans glasskunst var enestående, og det var også hans arbeider med grafikk, maleri og skulpturer.

Opdahl mottok nyheten om Nupens dødsfall med sorg.

— Det er forferdelig trist. Jeg er nesten målløs.