En fredag i sommer tok 35-åringen med seg sine egne barn og datteren til et par han kjente fra før, til badelandet på Tangen i Kristiansand. Under utflukten skal 35-åringen ha forgrepet seg på venneparets datter, inne på et omkledningsrom i badeanlegget. NRK omtalte tiltalen først.

Foreldrene til jenta ble kjent med hendelsen da jenta kom hjem. De gikk deretter til politiet, som pågrep 35-åringen etter kort tid. Det ble ifølge politiet også gjennomført åstedsundersøkelser på stedet hvor overgrepet skjedde. Den tiltalte 35-åringen sitter fremdeles varetektsfengslet.

— Vi ble kjent med saken da foreldrene til jenta oppsøkte politiet, har leder for enheten for seksuelle overgrep og vold i Agder politidistrikt, Eva Marit Gaukstad, tidligere opplyst til Fædrelandsvennen.

Har erkjent overgrepet

Mannens forsvarer, advokat Preben Kløvfjell, ønsker ikke å kommentere tiltalen overfor Fædrelandsvennen. Ifølge politiet har 35-åringen erkjent overgrepet i avhør.

Han er tiltalt etter straffelovens paragraf 195 og forholdet han er tiltalt for straffes med minimum tre års fengsel.

Rettssaken starter i Kristiansand tingrett 2. november. Jenta som ble utsatt for overgrep har forklart seg i dommeravhør og slipper dermed å forklare seg i retten.

— Ved å forklare seg i et dommeravhør slipper man belastningen ved å møte i retten, sier jentas bistandsadvokat, Bjørge Usterud Tveito.

Han opplyser at det vil bli lagt ned krav om oppreisning til jenta under rettssaken.

Ikke kjent med hendelsen

Ledelsen i Aquarama var ikke kjent med overgrepet før Fædrelandsvennen tok kontakt mandag. Direktør Unni Mesel antar derfor at heller ingen av anleggets medarbeidere har kjent til saken.

— Det er forferdelig at dette skjedde i vårt anlegg, og det setter sitt preg på oss. Men vi kunne sannsynligvis ikke ha gjort noe for å forhindre akkurat denne hendelsen. Etter det jeg har forstått meldte jenta fra om overgrepet da hun kom hjem. Vi må ha tillit til at folk som tar med seg barn inn i fellesgarderoben har ærlige hensikter og oppfører seg ordentlig, sier Mesel.

Aquarama-direktør Unni Mesel. Foto: Tormod Flem Vegge

Hun legger til at badevertene følger med på det som foregår i det åpne delene av anlegget, og har egne rutiner dersom de oppdaget eller blir tipset om overgrep.

Fikk bot

Fædrelandsvennen har tidligere omtalt én annen hendelse i Aquarama, som var av en mindre alvorlig karakter enn saken som nå havner i retten. I mai 2014 fikk en 20 år gammel mann 10.500 kroner i bot etter å ha kysseten fremmed fire år gammel jente i badeanlegget.

— Dersom vi blir kjent med at noen opplever ubehageligheter tar vi kontakt med personen det gjelder. Hva som skjer videre avhenger av den konkrete situasjonen, sier markeds- og kommunikasjonssjef Hanne Slyngstad-Hægeland.