Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) fører tilsyn med beredskapen i samtlige departementer bortsett fra sitt eget eierdepartement, Justisdepartementet.

Tre rapporter viser nå at Utenriksdepartementet (UD), Kommunaldepartementet og Barne— og likestillingsdepartementet ikke har klart å følge regjeringens egen instruks om beredskapsarbeid, skriver VG. I alle de tre rapportene pekes det på manglende systematisert oversikt over risiko og sårbarhet.

I UD er det kun påpekt ett brudd, mens det er funnet ytterligere tre brudd i hvert av de andre to departementene. Blant annet får begge anmerkning for å ikke jobbe godt nok med øvelser.

Tilsynet med de tre departementene er gjennomført i løpet av de siste månedene. En rapport om Samferdselsdepartementet er ventet om kort tid.

Nylig fikk Justis- og beredskapsdepartementet svært kraftig kritikk av Riksrevisjonen for sitt samfunnssikkerhetsarbeid. Statsråd Anders Anundsen (Frp) ble kalt inn til Stortingets kontroll. og konstitusjonskomité. Torsdag denne uken skal Stortinget diskutere Riksrevisjonens rapport. (©NTB)