Australias 1-0-seier innebar at en av VM-favorittene forsvant fra Norges halvdel i cupspillet, og at superstjernen Marta har gjort sitt siste spark i dette mesterskapet.

Brasil fikk det aldri til å løsne offensivt i dette mesterskapet, men hadde ikke sluppet inn mål før Australia avgjorde kampen i regnværet i Moncton. Etter flere gjenvinninger høyt på banen ble ballen spilt i bakrom til lynraske Lisa De Vanna. Hennes skudd var ikke spesielt godt, men keeper Luciana ga retur rett ut, og Simon nådde ballen først. Iskaldt sendte hun den i hjørnet.

— Å være på rett sted til rett tid kjennetegner en stor spiller, og Kyah Simon viste det i dag, sa Australias landslagssjef Alen Stajcic.

23-årige Simon er første spiller med aboriginsk bakgrunn på Australias kvinnelandslag i fotball, og søndag skrev hun australsk fotballhistorie. Det er første gang landet har vunnet en cupkamp i fotball-VM uansett kjønn.

Simon skal også ha en stor del av æren for at Australia gikk videre fra «dødens gruppe». Hun scoret begge mål i seieren mot Nigeria. (©NTB)