Pressekonferansen er ventet klokken 18.30.

Ifølge NRK er partene enige om årets lønnsoppgjør.

Leder i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, som representerer arbeidsgiversiden, sier til Aftenposten at de har godtatt meklerens forslag, nesten 18 timer på overtid.

— Vi har godtatt forslaget. Akkurat nå sitter Fellesforbundets delegasjon sammen, sier Lier-Hansen.

Lier-Hansen sier det bar tok noen minutter for arbeidsgiversiden å godta forslaget.

Pressemelding: - Partene enige

Det eneste som nå mangler, er et klarsignal fra arbeidstakersiden Fellesforbundet. Godtar forbundet riksmekler Nils Daleides forslag til løsning, er streiken avblåst for denne gang.

Ifølge NTB innebærer avtalen partene nå skal ha kommet fram til en beskjeden økonomisk ramme, men også en utredning om pensjon. Denne utredningen skal være ferdig innen neste hovedoppgjør.

En sentral aktør går gjennom lokalet på Hotell Opera der pressekonferansen finner sted med en bunke med utkast til pressemeldinger der det står at partene er enige.

Tyder på enighet

Riksmekler Nils Dalseide møtte pressen på Thon Hotel Opera onsdag morgen for å informere om meklingen mellom Fellesforbundet og Norsk industri. Onsdag ettermiddag blir det klart om det blir streik. Foto: Audun Bråstad.

Riksmeklingsmann Nils Dalseide varslet at pressekonferanse starter klokken 18.30. Det tyder på at riksmekleren ser at det er grunnlag for enighet. Aftenposten får opplyst fra kilder hos partene at mye tyder på at at riksmekleren i løpet av kort tid vil kunne fortelle at han har funnet en løsning begge parter er fornøyde med.

Satte seg ned

Lønnsforhandlingene er nå rundt 17 timer på overtid.

Like før klokken 17 satt Fellesforbundet og Norsk Industri sammen med riksmekleren for en siste gjennomgang av det meklingsmannen har kommet frem til. Men det er forsatt mulig at en side kan si nei, får Aftenposten opplyst.

Les også:

Ved 15-tiden onsdag ettermiddag fikk NTB opplyst at det ennå ikke var lagt fram noen skisse fra riksmekler Nils Dalseide.

11.000 i streik

Over 11.000 industriarbeidere går ut i streik ved et eventuelt brudd.

Årets hovedoppgjør blir regnet som spesielt vanskelig fordi spørsmålet om tariffesting av pensjonsordningene i privat sektor ligger på bordet.

LO ønsker at Fellesforbundet skal gå i front på dette punktet og åpne døren for andre forbund, mens arbeidsgiverne i NHO ikke ønsker pensjon inn i tariffavtalene.