Sammen med den tyske statsministeren Angela Merkel og Ukrainas president Petro Porosjenko, møtte Hollande og Putin hverandre i Paris fredag for blant annet å diskutere konflikten i Ukraina.

Men selv om våpenhvilen ser ut til å holde, vil lokalvalget i Øst-Ukraina ikke bli avholdt 18. oktober, slik det var planlagt, men trolig bli utsatt til slutten av året, ifølge Hollande, som var vert for møtet. Han sier at den såkalte Minsk-avtalen som ble iverksatt i februar, og som blant annet hadde som mål at alle tyngre våpen skal trekkes ut av en buffersone rundt fronten, neppe vil bli fullført innen nyttår, slik planen opprinnelig var.

— Derimot skal lettere våpen trekkes tilbake fra fronten fra lørdag av, sa Hollande på en pressekonferanse etter møtet.

På pressekonferansen la statsminister Angela Merkel til at Putin og Porosjenko hadde nærmet seg hverandre under samtalene, selv om det fortsatt er stor avstand mellom dem.

Selv om hovedtema for møtet var konflikten i Ukraina, ble også Russlands militæroperasjon i Syria diskutert. Hollande sa at han hadde sagt til president Putin at Russland bare må angripe IS-mål og ingen andre grupper. Det er ikke opplyst hva Putin svarte på det. (©NTB)