— Jeg kommer nettopp fra banken og har fått oversikt over hvem som har donert penger. Nå skal jeg bruke resten av dagen til å tilbakeføre dem. Takk, men dessverre nei takk, får vi vel si til giverne, sier kirkeverge Frank Steinsvik i Ibestad menighet til Vårt Land.

Menighetsrådet mottok nærmere 400.000 kroner fra glade givere i Ibestad i Sør-Troms. Flere av innbyggerne har gitt beløp i tusenkronersklassen. En kvinne ønsket å gi 88.000 kroner og et firma ga 10.000 kroner.

— Jeg er ikke i tvil om at vi til sammen ville klart å samle inn 700.000 kroner for å dekke lønn til Gelius det første året som menighetsprest. Mange har gitt småbeløp og har sagt seg villig til å donere både 50, 100 og 250 kroner månedlig, sier Steinsvik.

Sakens bakgrunn er at stillingen som sogneprest i Ibestad menighet sto ledig. Gelius var eneste søker, men Nord-Hålogaland bispedømmeråd vraket ham. Det førte til at lokalbefolkningen gikk i fakkeltog, startet underskriftskampanje og pengeinnsamling for å opprette en prestestilling til Gelius.

Gelius dro tidligere denne måneden til Ibestad for å takke innbyggerne for støtten. Han fikk i ettertid tilbud om stilling som prest i Lom i Oppland. Den har han takket ja til. (©NTB)