— Jeg håper at idrettslagene skjønner betydningen av denne ildsjelprisen. I enkelte sammenhenger sier jeg at de frivillige i idretten må bæres på gullstol. Så viktige er de for idretten, sier Terje Larsen, organisasjonssjef i Vest-Agder Idrettskrets.

Folkets-ildsjel_Fvn_Avis.jpg

Først lørdag 24. oktober på Idrettsgalla Sør, som blir historiens første idrettsgalla i regi av Vest— og Aust-Agder Idrettskrets, blir det klart hvem som får Folkets Ildsjelpris. Men før den tid har alle idrettslag i Vest-Agder Idrettskrets ei uke på seg til å nominere kandidater, og avgi en begrunnelse for hvorfor den aktuelle kandidaten fortjener prisen. Frist for å nominere kandidater er onsdag 30. september klokka 12.00. ## Hedre de som gjør en forskjell

Deretter skal en jury bestående sponsorene LOS og Fædrelandsvennen finne fram til fem semifinalekandidater, som alle blir presentert i Fædrelandsvennen. Disse kan du som leser være med og stemme på. Parallelt vil det foregå en lignende prosess i Aust-Agder, som også skal dele ut sin ildsjelpris på idrettsgallaen i Aquarama lørdag 24. oktober.

Vi ønsker å løfte fram det enormt store arbeidet som ildsjelene legger ned over mange år, og for enkelte nærmest i et helt liv

Til slutt står vi igjen med to kandidater, og da nulles stemmene ut og leserne skal igjen avgjøre hvem som blir den endelige vinneren i sitt fylke, og vedkommende får prisen fra scenen i Aquarama.

— Vi har sett at en slik pris har skapt veldig stor oppmerksomhet på den nasjonale idrettsgallaen på Hamar, og nå har vi lyst til å ta den ånden ned til et lokalt nivå, og hedre dem som virkelig utgjør en forskjell i idrettslaget, sier Eivind Ljøstad, sjefredaktør i Fædrelandsvennen.

1000 årsverk

LOS har gjennom ti år delt ut LOS Fondets ildsjelpris, men nå blir prisen i stedet en del av Folkets Ildsjelpris.

Nå håper vi at flest mulig idrettslag i Vest-Agder ser verdien av å dra ildsjelene sine fram i lyset ved å nominere sin favoritt

— Vi ønsker å løfte fram det enormt store arbeidet som ildsjelene legger ned over mange år, og for enkelte nærmest i et helt liv. Ofte jobber de i kulissene, men med denne prisen ønsker vi å få dugnadsinnsatsen deres fram i lyset, sier Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS.

— Bare i idretten i Vest-Agder legger de frivillige ned en innsats som tilsvarer ca. 1000 årsverk. Denne innsatsen vektlegges i altfor liten grad, men nå setter vi det på dagsorden, og det kommer vi til å gjøre hvert år fremover, lover Terje Larsen i Idrettskretsen.

Strømsvåg og Lauritzen

— Nå håper vi at flest mulig idrettslag i Vest-Agder ser verdien av å dra ildsjelene sine fram i lyset ved å nominere sin favoritt, sier Arild Sandvik, redaksjonssjef i Fædrelandsvennen.

Sponsorene skrevet langsiktige kontrakter slik at det allerede nå er klart at årets Idrettsgalla Sør ikke blir en døgnflue. Ved siden av ildsjelprisen, skal det deles ut ti priser i Aquarama, som for eksempel årets kvinnelige og årets mannlige idrettsutøver. Lokale artister skal sørge for kulturelle innslag i arrangementet, som skal ledes av Julie Strømsvåg og Dag Otto Lauritzen. Ved siden av alle inviterte, vil det også være mulig for folk å kjøpe inngangsbillett.