Jeg er heller ikke medlem av nevnte organisasjoner, men etter tre måneder som «ledsager» for Kirkenes Verdensråd (KV) på Vestbredden støtter jeg de undertrykte — palestinerne. Jeg har sett de overgrep israelske soldater, grensepoliti og bosettere daglig begår mot palestinerne. Israel er okkupant/undertrykker, palestinerne okkupert/undertrykket. Som kristen, med Jesu liv og lære som rettesnor, skal jeg stå på de undertryktes side. At en lærer ved en kristen, teologisk høgskole, ser det annerledes, forundrer meg.

Negativ til Islam

Tendensen i artikkelen er sterkt negativ til islam og palestinerne, sympatien ligger hos Israel og jødene. Mye i artikkelen burde vært kommentert - jeg velger noe av det jeg finner verst:

-Opprettelsen av staten Israel: Det HH skriver er korrekt nok, men han underslår terroren mot palestinerne begått av jødene/sionistene fra midten av 1930-tallet. Og at jødene fordrev 700.000 palestinere i 1948. -«Men Israel behandler ikke alltid palestinerne godt». Jeg blir provosert av så «slapp» kritikk av «ikke alltid god behandling» som: trakassering av tusenvis av mennesker i sjekkpunktene, riving av bolighus og husdyrly, fengsling av personer i månedsvis (uten dom og uten at personen vet hva han er anklaget for), fengsling av barn, kasting av tåregass og lydbomber i skolegårder, ransaking av skolesekkene til elever på vei til skolen, ransaking av bolighus med ødelegging av inventar, drap på palestinere på okkuperte områder hver måned, stjeling av jord (i landsbyen jeg bodde -Yanoun- var 85% av jorda stjålet, soldater kutter mandeltrær, bosettere ødelegger olivenlunder, 200.000 palestinere fordrevet fra Jordan-dalen siden 1967. -«På skolene lærer elevene å hate jødene». Ren løgn. Amerikanske forskere har gransket både israelske og palestinske lærebøker. Konklusjonen kunne leses i VG 5. februar 2013: « Verken israelske eller palestinske lærebøker demoniserer vanligvis motparten, men de gir begge likevel et ensidig bilde av den andre siden, ifølge en ny studie »

Israelske overgrep

De israelske overgrepene (se punktene ovenfor), er selvfølgelig årsaken til hat mot jødene. Det burde være innlysende.

-«Israelere driver ikke tilfeldig terror på palestinske busser og lærer ikke opp selvmordsbombere, selv om også Israel har hatt sine terrorister». Hamas og Fatah lærer ikke opp selvmordsbombere. Hamas forlot den strategien i 2003. Det har vært selvmordsaksjoner senere, men Hamas/Fatah står ikke bak. HH legger kollektiv skyld på palestinerne. Overtramp.

Joda, Israel har terrorister:palestinsk bussjåfør hengt i sin buss, palestinsk gutt brent levende av bosetterungdom i Øst-Jerusalem, fire barn skutt på stranda under Gaza-krigen, Israel likviderer Hamas-ledere i Gaza med droner, terror-bombing av sivile i Gaza...

-«Mange snakker om apartheid. Israel er ikke som apartheidens Syd-Afrika». Dette vet biskop Desmund Tutu og Nelson Mandela bedre. Anbefaler HH å lese om Drobles-planen og Sharon-planen. Begge går ut på å splitte Vestbredden i usammenhengende områder for palestinerne, slik at det blir umulig å danne en stat. Oslo-avtalens inndeling i A, B og C-områder, der Israel har full kontroll over C-området (60% av Vestbredden) har beredt grunnen for apartheid-staten. Den israelske menneskerettsorg. B'tselem bruker apartheid om Israels stjeling av land.