Debatten har rast etter at 95 eliteseriespillere ble tatt ut i streik fredag. Meningene om streiken er mildt sagt delte. Mens noen mener den er på sin plass, mener andre det helt motsatte. Martin Andresen har uttalt at han syns streiken er meningsløs, og at flere av spillerne spurte om de kunne melde seg ut av NISO. Også Stabæks styreformann Ingebrigt Steen Jensen lar seg irritere.

— Det virker som NISO ville få i gang en eller annen krangel, uansett hva den måtte handle om. Det virker som de ville vise at de har noe å gjøre på, slik at man ikke kan sette spørsmålstegn ved om man egentlig trenger dem. Å få i gang slike streiker er jo på sett og vis jobben deres , sier han.

Etter Andresens uttalelese om streiken inviterte NISO ham på kaffeslabberas.

– NISOs krav er ikke en skrivebordsavgjørelse tatt av seks personer på dette kontoret. Det er ute blant spillerne kravene har sin opprinnelse. Streik er helt lovlig og en rettighet man har som organisert arbeidstaker i et demokratisk land, heter det blant annet i et åpent brev fra NISO i forbindelse med utspillet.

Ingen av spillerne til Stabæk er tatt ut i streik. Martin Andresen kommer derimot til å mangle åtte fra sin tropp på trening fremover. Han legger ikke skjul på at han tror de fleste er ganske misfornøyde med å måtte streike. Det samme sier Steen Jensen.

— Jeg tror NISO er i utakt med flertallet av spillerne her, sier han.

Lars Iver Strand er en av VIF-spillerne som er i streik.

- Når det gjelder hva andre sier og mener har jeg ikke noe å tilføye. Som NISO-medlem stiller jeg meg bak kravene som blir stilt og forholder meg lojal , sier han.