LERKENDAL (adressa.no): På tredje dagen handler det meste om Nicki Bille Nielsen på RBK-brakka.

Som adressa.no skrev tirsdag kveld var det høyst usikkert om dansken skulle trene med resten av laget onsdag, og i dag bekrefter sportslig leder Erik Hoftun at Nicki Bille Nielsen holder seg hjemme også onsdag.

— Han er ikke suspendert, men i samråd med ham har vi bestemt at han ikke er på trening i dag. Han kunne helst tenke seg å være her og trene i dag. Nicki er fotballspiller og elsker å spille fotball, så det ville han. Men samtidig forstår han situasjonen. Vi har anbefalt ham å ikke komme på trening på grunn av alt medieoppstyret i saken her, sier Hoftun.

- Mangler informasjon

Klubben var i kontakt med politiet i København tirsdag kveld.

— Forhåpentlig fortsetter dialogen i dag. Foreløpig har vi ikke fått det vi har spurt om, så vi føler fortsatt at vi mangler informasjon, sier den sportslige lederen.

Resten av Rosenborg-spillerne er informert om sakens status, og er bedt om å ikke kommentere den mer foran cupkampen mot Orkla torsdag.

— De synes selvfølgelig det er tungt, som alle i Rosenborg gjør. De er lagkamerater av Nicki og ønsker ham alt vel, men de skjønner også at det er en alvorlig sak. Nå har vi kamp i morgen, og vi ønsker at spillerne skal konsentrere seg om Orkla og ikke bruke energi på dette, sier Hoftun.

En avgjørelse kan drøye

Tirsdag ble det sagt at det kunne komme en avgjørelse i dag. Men det kan også skje først i morgen.

— Vi håper å komme til en beslutning i løpet av kort tid. Jeg kan ikke garantere at det kommer i dag, sier Hoftun.

Samtidig er det uklart om Nicki Bille Nielsen er aktuell for å spille morgendagens cupkamp.

— Det kan jeg ikke svare på, sier Hoftun.