Det bekrefter han overfor VG.

Etter at telemarkingen ble avskjedighet med Celtic i vår, ble det i sommer klart at han skulle ta over stafettpinnen etter at Kjetil Rekdal hadde ledet Oslo-klubben siden 2013. Rekdal går inn i en rolle som sportslig leder, men endringene skulle i utgangspunktet skje etter 2016-sesongen.

Deila har de siste dagene ledet treningene til den nedrykkstruede klubben, som søndag spiller skjebnekamp mot nedrykksrival Tromsø på Alfheim. I søndagens 1-1-møte med Stabæk satt Deila på benken, selv om Rekdal fremdeles var sjef på Ullevaal.

Diskutert siden i sommer

— Ronny har ledet alle treningene denne uken, og det er naturlig at den stemmen også blir den som leder spillermøte og kampledelse. Det er ikke noe dramatikk i dette, men vi har diskutert oss frem til at dette er den beste løsningen, sier Rekdal til VG.

Les mer:

— Siden i sommer har vi diskutert når Ronny skulle overta. Nå som han har vært med på treningene, er det riktig at han også leder laget. Det kan være fint med en stemme som kommer utenfra og forsterker ting fremfor meg som har stått her i søla i fire år, sier Rekdal.

Tre seriegull på tre år

Med 31 poeng på 27 kamper og ingen seiere på de siste fem kampene, står klubben i fare for å spille på nest-øverste nivå når klubben endelig flytter inn på sitt nye stadion på Valle høsten 2017. Erkerival Lillestrøm innehar foreløpig plassen som gir omspill om fornyet eliteseriekontrakt, bare to poeng bak en uke før derbyet som kan sende ett av lagene ned en divisjon.

— Vi gjør dette fordi vi tror det er det beste for laget. Når du har hatt treningene de to siste ukene er det naturlig å følge opp med også å ha kampledelsen. Vi tror det er en bra løsning, og jeg gleder meg veldig til å være med for fullt, sier Deila.

Han vant oppskriftsmessig seriegull begge sesongene han var sjef for Celtic og er altså tilbake igjen i ligaen han forlot i 2014, året etter at hans Strømsgodset imponerte med klubbens første seriegull siden 1970. Nå blir det en viktig kamp i andre enden av tabellen.

Les mer:

Håper på positiv effekt

– Vi har vist tidligere at vi kan slå hvem som helst i denne ligaen. Men vi må heve prestasjonen vi hadde mot Stabæk. Treningene har vært veldig bra. Nå handler det om å finne det riktige spenningsnivået. Jeg er veldig optimistisk. Jeg gleder meg til kampene. Det er deilig å være i gang igjen, sier Ronny Deila.

– Vi har tro på at det skal gi en positiv effekt – uten tvil. Hvis ikke hadde vi ikke gjort det. Vi har kanskje stresset oss selv litt mye opp den siste måneden. Poengfangsten har dødd litt ut. Men det har blitt jobbet godt på trening denne uken. Energien og humøret er stigende, sier Rekdal til VG.

**Les mer:

**