Strømsgodset — Vålerenga 3-2:

Først hadde Marcus Pedersen både scoret og hatt målgivende for Vålerenga – mot gamleklubben Strømsgodset.

Så utlignet Adame Diomande for Strømsgodset – han spilte juniorfotball i Vålerenga.

Og på overtid headet en annen eks-Vålerenga-spiller – Lars Iver Strand – inn 3-2 i en underholdende fotballkamp i Drammen.

– Ubeskrivelig deilig , sier trener Ronny Deila etter 3-2 hjemme mot Vålerenga.

– Det var en kamp som inneholdt alt. Jeg fryktet den litt – vi måtte bruke mange spillere som ikke har spilt så mye sammen. Og i første omgang spesielt er vi ikke gode nok. Tempoet var for lavt og vi var for passive. Det var for mange som ikke klarte å senke skuldrene.

– Da er det ekstra godt at vi klarer å vinne. Jeg var mer fornøyd med prestasjonen borte mot Molde (tap 1-2) enn jeg var i dag, sier Deila.

VIF-trener Martin Andresen var misfornøyd med å tape, men mener Vålerenga fikk som fortjent.

– Vi leder to ganger, men i andre omgang tar Godset over og er bedre enn oss. Og på overtid får vi smake vår egen medisin, sier Andresen og tenker på seieren mot Haugesund forrige helg.

– Vi er ikke kyniske nok, sier Harmeet Singh.

– Vi skal ikke glippe i markeringen på overtid. Men i dag er vi ikke gode nok, Godset er et bra lag som spiller god fotball. De er bedre enn oss.

Godset best fra start

Den beste stallen vi noen gang har hatt, sa Martin Andresen før seriestart og sa rett ut at i år er målet gull. Men også Strømsgodset – et av de beste hjemmelagene i Tippeligaen i 2011 – sikter høyt denne sesongen.

Playmaker Mohammed Abu var tilbake i Drammen, og mot Vålerenga gikk Strømsgodset rett i angrep. Lars Christopher Vilsvik startet angrepet selv – langt inne på egen banehalvdel. Han spilte vegg både en og to ganger, satte fart mot Vålerenga-målet og la ballen til rette for Anders Konradsen som skjøt godt – men keeper Lars Hirschfeld reddet til corner. Corneren endte til slutt hos Muhamed Keita som skjøt langt utenfor fra god posisjon. Og ennå hadde vi ikke en gang rundet minuttet.

Keita fikk flere muligheter. Først ble han taklet i det han skulle skyte fra 16-meterstreken. Ikke frispark, sa dommer Svein Oddvar Moen. Så fikk han sjansen på volley etter pasning fra Peter Kovacs – men avslutningen gikk langt utenfor. For Strømsgodset åpnet best – og hadde ballen mest – men etter 21 minutter tok likevel Vålerenga ledelsen, på sin første mulighet. Harmeet Singh la elegant inn mot bakerste stolpe, der sto tidligere Godset-spiller Marcus Pedersen helt alene og headet ballen enkelt i mål.

Godset fortsatte å styre kampen. André Muri beinet nesten et innlegg i eget mål. Ballen gikk til corner, som Øyvind Storflor slo til Muhamed Keita, men nok en gang var ikke høyrevingen i nærheten av å treffe mål. Etter 34 minutter kom utligningen. Razek Nuhu slo inn fra venstre, etter litt klabb og babb landet ballen hos Øyvind Storflor, som bredsidet ballen i hjørnet fra 16-meterstreken.

Dermed sto det 1-1 på Marienlyst. Det varte bare et drøyt minutt. Vålerenga gikk rett i angrep. Pedersen headet ballen ned til Kristofer Hæstad som alene med Adam Larsen Kwarasey vippet ballen over keeper og headet den i åpent mål. Vålerenga feiret scoringen foran egen fans, men reklameskiltene ga etter og én person ble lettere skadet i feiringen. Vedkommende ble fraktet ut i båre.

Rett før pause headet Kovacs et godt innlegg over, men nærmere kom ikke vertene og Vålerenga ledet 2-1 halvveis.

Diomande scoret i debuten

Strømsgodset startet andre omgang som første: De gikk rett i angrep. Alfred Sankoh headet et innlegg i bue, over keeper Hirschfeld og i tverrliggeren. Returen kunne innbytter Diomande heade ballen i åpent mål – det var hans første touch på ballen. Få minutter senere kunne Diomande scoret igjen. Han ble spilt alene med Hirschfeld, men vinkelen ble for spiss og avslutningen gikk rett på keeper.

Der første omgang var åpen og underholdende, ble andre omgang mer preget av stillingskrig, men med mye nerve.

Vålerenga lå lavt og Strømsgodset hadde ballen mest, men klarte lenge ikke å spille seg til de store sjansene. Så, med drøyt ti minutter igjen å spille, eksploderte kampen igjen.

Først kjempet Marcus Pedersen seg gjennom et helt Godset-forsvar på egen hånd og kom alene med keeper, men Larsen Kwarasey reddet. To minutt senere smalt det i motsatt ende. Ola Kamara satte fart fra venstresiden, førte ballen inn i banen og skjøt hardt mot hjørnet, men Lars Hirschfeld reddet mesterlig til corner. Ett minutt senere burde Ola Kamara scoret 3-2. Strømsgodset kontret med mange mann, Øyvind Storflor ble spilt fri på høyrekanten og han la flott inn foran mål til en helt umarkert Kamara. Innbytteren skulle bare bredside ballen i mål, men traff dårlig – og den spratt utenfor.

På overtid scoret Lars Iver Strand – og vertene vant til slutt fortjent 3-2, i en kamp de hadde ballen mest og de fleste sjansene.