Mixed Martial Arts (MMA) og sportens største forbund UFC blir stadig mer populært. Irske Conor McGregor er den store stjernen.

I desember sikret han seg tittelbeltet i fjærvekt da han bare trengte 13 sekunder på å slå knockout på brasilianske José Aldo. I Las Vegas i mars går han for et nytt tittelbelte. Da vil han kjempe om å bli mester i lettvekt mot en annen brasilianer: Rafael dos Anjos.

Har du fått med deg dagens mest leste sportssak?

Denne uken ble det arrangert en pressekonferanse for å promotere tittelkampen. McGregor stjal showet fullstendig og kom med en rekke fornærmelser mot dos Anjos, som satt to seter bortenfor ham.

Conor McGregor stjal showet under en pressekonferanse denne uken. Foto: NTB scanpix

Vi har samlet noen av de saftigste uttalelsene McGregor kom med under pressekonferansen:

— Jeg beklager at jeg kom for sent. Jeg bruker ikke klokken for å sjekke tiden. Jeg forholder meg til min egen tid.

McGregor ankom pressekonferansen etter alle andre og tok umiddelbart over showet.

- Jeg tror jeg kommer til å slå han ut i løpet av det første minuttet av kampen. Han er en tregere utgave av José Aldo. Jeg kommer til å dra hodet hans gjennom gatene i Rio de Janeiro foran en stor folkemengde. Det kommer til å bli en nasjonal helligdag.

I kampen om tittelbeltet i fjærvekt slo McCregor knockout på José Aldo i løpet av 13 sekunder. Det er rekord i UFC.

- Jeg vil sende han tilbake til brasilianske TV-stasjoner og få han til å måtte svare for det brasilianske folket: Hvorfor må vi bestille et hotell for deg i ditt eget hjemland? Hvorfor heter barna dine Bob og Donald? Hvorfor oppdrar du amerikanske barn? Hvorfor stoler du ikke på ditt eget folk?

Rafael dos Anjos flyttet til California i USA for fire år siden, og McCregor brukte dette til å komme med flere stikk mot han under pressekonferansen.

- Jeg og Jesus har et godt forhold. Jeg har et godt forhold til alle guder. Guder anerkjenner guder.

McGregor begynte å sammenligne seg selv med høyere makter.

Se høydepunkter fra pressekonferansen her (saken fortsetter under videoen):

Utøvere i kamsporter tar ofte store ord i bruk for å promotere egne kamper, og det kan være vanskelig å skille mellom hvilke utspill som er relle og hvilke som er rene PR-stunt. Dos Anjos nektet imidlertid å ta McGregor i hånden etter pressekonferansen.

— Denne karen kaller meg en forræder fordi jeg bor i USA, men det er her jeg har mine barn og min familie. Jeg slenger ikke dritt, jeg respekterer mine motstandere og forteller sannheten. Jeg kommer til å sende denne karen hjem og beholde beltet mitt, svarte Rafael dos Anjos.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Aksel Lund Svindal og andre sterke, fryktløse norske utøvere hylles: