Unge Martin Ødegaard var toneangivende i Strømsgodsets offensive spill og vartet opp med flere eminente finter og dragninger i 2-1-seieren over Viking på Marienlyst.

Greit å være entertainer

Nielsen hevder det er viktig at supertalentet får frihet til leke og showe i den grad det er mulig.

Martin Ødegaard og Strømsgodset ble for sterke for Viking. Foto: NTB Scanpix

— Friheten til å leke og showe litt er vi nødt til å gi han (Martin Ødegaard), forteller Strømsgodset-treneren som likevel ikke vil være med på at ungutten har fått noen fri rolle i Strømsgodset.

Nielsen mener Strømsgodsets spillestil passer perfekt for Martin Ødegaard, og forteller at han har skreddersydd en rolle i laget for ungutten som gjør det mulig for han å utfolde seg på den måten han gjør.— Han er veldig involvert i vårt offensive spill nå, og det skyldes mye at vi har funnet en god posisjon til han i vårt system, forteller Nielsen.

Roser Fossum og Nana

Samtidig roser han midtbanekollegaene til Ødegaard som tar mye av den usynlige jobben for ham.

— De viktige spillerne for Martin er Iver Fossum og Bismark Adej Boateng som gjør det mulig for ham å kose seg med ballen. De løper mye og legger ned en enorm jobb for ham, poengterer Nielsen.

Martin Ødegaard har med sine gode prestasjoner i Strømsgodset-trøya blitt det heteste navnet i fotball-Norrge denne sesongen og både debutert på landslag og blitt linket til omtrent samtilige av de største klubbene på fotballkartet.

Må brukes riktig

Foran et snarlig landlagsuttak og på spørsmål om hvorvidt Ødegaard bør komme med neste A-landslagstropp, er dansken ordknapp.

— Jeg aner ikke hvordan kampbilde Per Mathias Høgmo og de som jobber med landslaget ser for seg til den kampen (Malta borte 10.oktober). Det får være opp til dem og avgjøre om han skal være med der, sier han.Nielsen er enig i at Ødegaard er et spesielt talent og at han kan lykkes på landslaget allerede nå, men mener samtidig ungutten må brukes riktig for å få maksimalt ut av talentet.

— Han er en spesiell spiller, men jeg tror man må spille tilnærmet slik som vi spiller nå for å få maksimalt ut av ham, forklarer Nielsen, men legger samtidig til at han ikke ønsker å legge seg i hvordan landlagsledelsen eventuelt ønsker å bruke ham.

Stolt pappa

Pappa Hans Erik Ødegaard så nok en gang sønnen sin brilljere på Marienlyst, men var som vanlig meget rolig i forhold til alt hysteriet som herjer rundt Martin om dagen.

— Jeg er ikke overrasket over at han presterer så bra som han gjør. Jeg er ferdig med den tiden der jeg klyper meg i armen av prestasjonene hans, forteller Hans Erik som fulgte sønnen fra tribunen mot Viking.

Han måtte vente ekstra lenge på sønnen utenfor Marienlyst etter kampen fordi ungutten ble innkalt til dopingtest umiddelbart etter kampslutt. Pappa Hans Erik tok seg tid til å snakke litt om sønnens fotballframtid og virket veldig avslappet til det hele.

— Vi tenker bare utviking og ønsker bare at Martin skal bli best mulig, sier Ødegaard senior.

— Det finnes ikke noe fasitsvar på hva som er best for en spiller i forhold til om man skal dra til utlandet eller bli hjemme. Alle er forskjellig og det vil være helt individuelt, forteller han.

Snakker ned profflivet

Om eventuell interesse fra storklubber som Liverpool og Barcelona er pappa Hans Erik Ødegaard helt taus.

— Det er ikke noe vi tenker på i det hele tatt. Det får andre drive å spekulere i. Martin har ingen agent og fokuserer bare på å bli så god som mulig, fortsetter han.

- Hva med alle som ringer deg og henvender seg til ham?

— Jeg får forespørsler hver eneste dag, jeg. De inviterer oss og vil at vi skal komme over, men vi har ikke tid til å dra noen steder for han er opptatt og jeg er opptatt så det har ikke latt seg gjøre praktisk uansett, avslutter han med et smil.