Franske myndigheter har 60.000 politifolk klare til å skape trygge rammer rundt sommerens EM-sluttspill i fotball.

— Vi gjør alt vi kan for å unngå et terrorangrep, og vi forbereder oss på å slå tilbake. Mer enn 60.000 polititjenestemenn vil være til stede på arenaene, sier Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve i et intervju med sportsavisen l'Equipe.

— Vårt mål er at EM skal bli en fest, men vi skylder alle å si sannheten. Null prosent forholdsregler betyr hundre prosent risiko, men hundre prosent forholdsregler betyr ikke null prosent risiko, tilføyer han.

Utspillene kommer i kjølvannet av kaoset som oppsto under den franske cupfinalen på Stade de France i Paris lørdag. Sikkerhetsopplegget på arenaen, der både åpningskampen og finalen under EM skal spilles, hadde klare brister. Underveis i kampen gikk det av røykbomber, hvilket førte til panikk blant tilskuerne.

Innenriksminister Cazeneuve hevder nå at oppgjøret mellom Paris Saint-Germain og Marseille ikke var noen test med hensyn til sikkerheten under EM.

— Det var ikke de samme tilskuerne, ikke den samme arrangøren og ikke det samme sikkerhetsopplegget. Samtidig vil vi ta det som skjedde til etterretning, sier han.

Stade de France var et av målene da IS-sympatisører gjennomførte koordinerte selvmordsangrep i den franske hovedstaden i november i fjor. Selvmordsbombere skal da ha forsøkt å ta seg inn på arenaen, der det franske landslaget spilte kamp, uten å lykkes.

EM-sluttspillet starter 10. juni. (©NTB)