— Det tolker vi som stor interesse for at de har lyst til å komme dit senere også, sier generalsekretær Heikki Dahle i Norges Cykleforbund (NCF).

VM til Qatar i 2016

Senere betyr 2017. Det er da Bergen kan bli VM-by, og sjansene økte da lederne i NCF fikk spørsmål om å arrangere et utvidet styremøte i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i juni neste år. Disse møtene, der også lederne for Protour-lagene deltar, avholdes to til tre ganger i året.

Bergens opprinnelige VM-plan gikk ut på å søke mesterskapet i 2016, men det året skal rytterne få kjenne på varmen, vinden og sanden i Qatar. Normalt skulle ikke arrangørnasjonen for 2016 vært utpekt før neste år, men etter noen kjappe forhandlinger kan det lille landet på den arabiske halvøyen nå starte forberedelsene til VM 2016. Qatar søkte først om å få VM i 2015, men tapte for amerikanske Richmond. Amerikanerne har i etterkant hatt store øjonomiske problemer, og det var en stund svært usikkert om de kunne påta seg mesterskapet. Dermed kom Qatar inn som en reserveløsning hvis amerikanerne måtte trekke seg. Nå står Richmond foreløpig fast som arrangør i 2015 mens Qatar fikk 2016. Generalsekretær Dahle forteller at signalene fra UCI når det gjelder Bergen er veldig positive, og at søknaden for 2017 kommer til å bli levert i løpet av inneværende år. Norge er også en mulig kandidat for å arrangere VM i terrengsykling allerede i 2014. ## VM 2014 for tidlig for Norge

Norge fikk også en uformell henveldelse om VM 2014 dersom ikke den spanske arrangøren innen 30 dager kan legge frem et regnskap og en plan for mesterskapet som UCI er fornøyd med. Ifølge ledelsen i NCF er det uaktuelt. 2014 er for tidlig for Norge.

Sykkel-VM arrangeres i disse dager i Limburg i Nederland. De neste arrangørene er Firenze, Italia (2013), Ponferrada, Spania (2014), Richmond, USA (2015), Doha, Qatar (2016).

Og så forhåpentlig Bergen, Norge i 2017.