Bildedelingstjenesten Instagram har over 150 millioner aktive brukere, og daglig deles svært mange bilder fra hele verden.

CNN.com har laget en oversikt over gode tips til å ta de beste feriebildene fra reiser – lange eller korte turer, og dele dem på Instagram. I fjor var flyplasser, tur til Disney World og parken High Line i New York på topp ti-listen over steder som er mest delt på applikasjonen.

CNN-journalisten Jethro Mullen er storbruker av bildedelingstjenesten, og har nesten 800.000 følgere. Mullen reiser mye, men er til daglig stasjonert i Hong Kong. Han har spesielle trapper, høye bygninger og solen som noen av sine favorittmotiver skal vi tro Instagram-kontoen hans. Der er det i skrivende stund delt over 1400 bilder.

Mullen har laget listen over fototipsene du kan ta med deg på tur — slik tar du de beste feriebildene med telefonen din:

1. Kom deg høyt opp

Alt ser bedre ut, eller i det minste annerledes ut, når du ser det ovenfra. Utsiktsplattformer, barer på toppen av skyskrapere og taubaner er gode utgangspunkt for vidstrakte perspektiver.

Hvis du tar bilde gjennom et vindu (som på taubane-bilde under), ha telefonen så nær glasset som mulig for å unngå lysrefleksjoner.

140217145213-instagram-01-horizontal-gallery-qwKKUwCLPJ.jpg Foto: Jethro Mullen/CNN

2. Lytt til lokalbefolkningen

Ingen kjenner stedet du reiser til bedre enn dem som bor der. Fotogene steder kan oppdages ved å ta et raskt søk på byen, områder i byen og landets feeder blant de lokale Instagram-brukerne.

Jethro Mullen trekker fram eksempelet av en fargerik trapp han gjort oppmerksom på under et besøk i Atlanta i fjor.

140217145233-instagram-02-horizontal-gallery-pFHjJdW8id.jpg Foto: Jethro Mullen/CNN

Har du et tips? Send gjerne en e-post til reiseredaksjonen!

3. Vær på utkikk når du er på farten

Underveis på selve reisen til bestemmelsesstedet kan det nesten alltid dukke opp morsomme og spennende bildemuligheter.

Flyplassen eller togstasjonen er gode steder med mange fotomuligheter — mye folk, trappeoppganger, taket i ventehallen. Utsikten fra flyet, toget eller fra båten kan også gi spektakulære bilder.

140217145249-instagram-03-horizontal-gallery-YhjsUhokqe.jpg Foto: Jethro Mullen/CNN

4. Gå deg vill

Ikke ta den faste og slitte ruten fra turistmål til turistmål, velg en annen vei. Gå i motsatt retning og se hva du oppdager rundt hjørnet.

Kanskje en storartet og overraskende fotomulighet dukker opp som gir et minnerikt bilde fra turen? Under er Mullens bilde fra en strandtur i Thailand:

140217145303-instagram-04-horizontal-gallery-KE35mBdKWH.jpg Foto: Jethro Mullen/CNN

5. Pakk noe ekstra

Noen morsomme «dingser» kan gjøre bildene dine enda mer spennende. En ekstra linse, for eksempel fiskeøye eller vidvinkel, kan gi bildene et helt nytt utrykk.

Et fotostativ gjør at en skjelvende hånd ikke ødelegger for bildet, og kan gi gode «selfies».

Les også: Lei av tur-selfies?

140217145319-instagram-05-horizontal-gallery-Vopxs5iwAi.jpg Foto: Jethro Mullen/CNN

6. Bruk de riktige applikasjonene

Filterne på Instagram eller andre bildeapper på telefonene kan friske opp bildene på et øyeblikk. Men det finnes et hav av apper der ute og det kan være vanskelig å finne ut av hvilken som fungerer best. Mullen trekker fram egne favoritter som Snapseed, Afterlight og VSCO Cam. De hjelper med lysforbedringer, kontraster og andre aspekter.

Les også: Disse åtte appene gir deg bedre bilder

7. Omfavn det dårlige været

Det er kanskje ikke det du ønsker deg på turen – men det gjør en forskjell på bildene! Refleksjoner i vanndammen, regndråper på vinduet og skyer kan gjøre motivene interessante. Himmelen kan være et supert motiv etter en storm på grunn av fargespillet.

For å optimalisere bildet av vanndammen råder Mullen deg til å snu telefonen opp ned slik at linsen er så nær pytten som mulig.

8. Planlegg soloppgangene og solnedgangene

Hvor vil du være når solen går opp? Eller for den del, når den går ned? For å få det beste bildet og utnyttelse av lyset kan det være smart å ha tenkt igjennom det på forhånd. Hvor står solen mot bygningene, trær eller vann kan være smarte ting å se etter.

Applikasjoner som Sun Seeker kan hjelpe med de beste solbildene, er Mullens råd.

9. Se opp!

I områder utendørs hvor atmosfæren og omgivelsene virker rotete eller trange, legg hodet bakover og legg merke til hva som finnes over deg. I byer fungerer det godt å ta bildet av en himmel fylt med mange skyskrapere. Geometrisk arrangerte fasader er også gode.

I naturen er høye trær eller treklynger tips som gir gode perspektiver.

140217145423-instagram-09-horizontal-gallery-QqX5Ykxl7C.jpg Foto: Jethro Mullen/CNN

(Bilder og tekst er gjengitt med tillaltelse fra Jethro Mullen og CNN).

Er du Instagram og har lyst til å teste tipsene? Del gjerne turbildene dine på Instagram med taggen #reisecamilla.

Les også:

Dette bryggeriet vil du ikke gå glipp av

Hurtigruten kaster biffsnadderet over bord

Flyr rundt i Europa på jakt etter bonuspoeng