Franskmannen er verdensrekordholder på 50 kilometer kappgang, og han var kanskje den aller største gullfavoritten da OL-kappgangen startet fredag.

Og Diniz så lenge ut til å leve opp til favorittstempelet.

38-åringen ledet på det meste med ett minutt og 40 sekunder ned til nærmeste utfordrer, men etter hvert begynte han å få alvorlige problemer.

Han spydde og fikk diaré mens han konkurrerte. Yohann Diniz lot seg likevel ikke stoppe med det første. I stedet lot han bare avføringen renne ut mens han fortsatte i løypen.

Besvimte i løypen

Da han passerte 30-kilometersmerket sa imidlertid kroppen stopp. Diniz måtte rett og slett stoppe og ta en pause. Men da canadiske Dunfee Evan tok ham igjen og overtok ledelsen, bet franskmannen tennene sammen. Han la seg i rygg og forsøkte å holde liv i medaljedrømmen, men etter hvert ble tempoet for stort og franskmannen falt tilbake i feltet.

Problemene på ingen måte slutt for 38-åringen. Plutselig kollapset han og deiset i bakken. Diniz besvimte, rett og slett, og han ble liggende urørlig på den brennhete asfalten.

Norske Håvard Haukenes passerte uheldige Diniz på tampen av løpet. Nordmannen gikk i mål til en 7.-plass. Foto: RUNE SÆVIG

Han fikk raskt hjelp og kom seg etter hvert på beina. Diniz hadde likevel ikke tenkt å gi seg. Til tross for problemene fullførte han de 50 kilometerne på heltemodig vis.

Hylles som en helt

Helt på tampen ble han tatt igjen av norske Håvard Haukenes. Franskmannen gikk i mål til en imponerende 8.-plass på tiden 3:46:43. I Frankrike hylles Diniz for innsatsen.

– Jeg enorm respekt for Diniz som fullfører 50-kilometeren, skriver den profilerte TV-reporteren Patrick Montel på Twitter.

– Yohann Diniz er et eksempel på mot. En helt i OL! skriver den kjente historieprofessoren Éric Anceau på Twitter.

PS! Diniz ble sendt rett på sykehuset etter OL-kappgangen, men ifølge treneren har han det – ut i fra forholdene – bra.