FC Københavns bortekamp mot Juventus onsdag blir ifølge Ståle Solbakken klubbens tøffeste oppgave i Champions League denne sesongen.

Selv om Juventus kun har spilt uavgjort hjemme mot Real Madrid og Galatasaray, mener Solbakken at de italienske mesterne er svært sterke hjemme i Torino. I serien så langt har Juventus vunnet alle sine seks hjemmekamper.

— På papiret er dette kanskje den vanskeligste av våre kamper. Juventus er i bra form og er sterke på hjemmebane. Juventus var best sist mot Real Madrid, men det ble bare uavgjort. Laget har vært litt uheldig i Champions League, og dette er en superviktig kamp for dem, sier Solbakken til klubbens nettsted.

Dessuten er den «gamle damen» sulten. Poenghøsten i mesterligaen er bare på tre poeng på fire kamper. Kampen i Parken for over to måneder siden endte 1-1. ## Ble overkjørt

— Vi sto ikke helt distansen den gangen. Vi var gode i 50 minutter, og så ble vi overkjørt den siste halvtimen. De har klassespillere på alle plasser og er et lag med stor L. Det vil si at de ikke har noen stjerner som ikke løper. Alle gjør jobben sin, offensivt som defensivt, sier Solbakken.

Daniel Braaten, som ble matchvinner da Galatasaray ble slått 1-0 hjemme i Parken, sliter med en lårskade og ble ikke med til Torino. Igor Vetokele sliter også med skade og er svært tvilsom. Dessuten har Rúrik Gíslason fått mageproblemer.

— Gislason har spist noe han ikke tålte, og han har det ikke bra. Han ble igjen på hotellet, sa Solbakken da FC København trente tirsdag kveld.

Desperate

Juventus-keeper Gianluigi Buffon mener kun seier er godt nok mot FCK.

— Alle andre resultat enn seier vil bli problematisk for oss, sier Buffon til avisen La Gazzetta dello Sport.

- Vi er desperate etter en seier før vi reiser til Tyrkia i den siste kampen mot Galatasaray, sier den 35 år gamle målvakten.

Real Madrid leder gruppen med sine ti poeng og er så godt som klar for avansement. FCK og Galatasaray følger på de neste plassene med fire poeng, mens Juventus er sist med tre poeng.

Hos Real Madrid sliter Cristiano Ronaldo med en lårskade og spiller ikke mot Galatasaray. Uansett har den spanske storheten likevel nok av stjernespillere som kan avgjøre.

(©NTB)