Kanarifansen sang "Sigurd er en same", og joiket under kampen mellom Lillestrøm og TIL mandag. Uten at Rushfeldt tar seg nær av det.

– Det er ikke første gang det skjer. Og det gjør meg absolutt ingenting, sier Rushfeldt om den saken.

– Det er knapt så jeg hører det, legger han til.

Takker nei

Kanarifansen bør uansett sjekke fakta. I disse dager finsiktes nemlig VM-troppen til Sápmi – eller samelandslaget. Og "Tromsø" vet at Rushfeldt – blant flere TIL-spillere – er ønsket med i troppen som tidligere TIL-trener Ivar Morten Normark skal lede (se egen sak).

– Jeg regner med at Ivar Morten Normark vil kontakte Rushfeldt, så får han svare selv. Det samme gjelder Ole Martin Årst, sa Nilut til VG Nett i går.

– Men jeg er ikke aktuell. Jeg er heller ikke samisk så, så vidt jeg vet, sier 33-åringen – og mener at han med TIL og A-landslaget har mer enn nok å konsentrere seg om.

Rushfeldt har imidlertid ingen problemer med å representere samisk kultur gjennom spill for Gutan.

– Det er ikke noe i veien for det. Det gjør jeg jo også gjennom spill for TIL. Men for meg er det ikke naturlig å spille for samelandslaget. Jeg er av kvensk opprinnelse, forteller Sigurd — som tente håpet for TIL da han både scoret og ordnet straffe i 2-1-seieren over Lillestrøm mandag.

Blir student

Tirsdag var imidlertid helten lite tilgjengelig for pressen på dagtid. Og det av en helt naturlig årsak.

33-åringen skal sette seg på skolebenken igjen.

– Jeg satt på universitetet. Skal ta noen fag etter jul, og er i gang med å forberede meg litt, sier Vadsø-gutten.

Han synes det er greit med en avkobling fra fotballhverdagen.

– Det synes jeg, ja. Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal ta av fag. Det skal jeg bruke høsten til, sier Sigurd Rushfeldt.

Han irriterer seg fortsatt over gulkortet han fikk mot Lillestrøm – som igjen gjør at han ikke kan spille mot Start søndag.

– Det er veldig irriterende at jeg ikke kan spille en så viktig kamp. Det er utrolig bittert, sier Rushfeldt.

Og han liker ikke å se kamper, som han egentlig skulle ha spilt.

– Jeg vet ikke helt hvor jeg skal være under kampen. Liker ikke å se på når jeg helst skulle ha spilt. Men jeg må vel opp å se, sier Sigurd Rushfeldt.