Toppscorer Vidar Örn Kjartansson forlater Vålerenga til fordel for kinesisk fotball, ifølge VIFs hjemmeside.

VIF er enig med Jiangsu om en overgang. Kjartansson reiser til Kina tirsdag.

Klubben skriver at avtalen er verdt «mange millioner», ifølge NRK er beløpet på rundt 20 millioner kroner.

— Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga, og angrer ikke et sekund på at jeg valgte Oslo som første stopp i min internasjonale karriere. Jeg har fått mange gode venner, og har likt meg veldig godt. Takket være mine gode lagkamerater ble jeg toppscorer i 2014, og det er med vemod jeg vil forlate både klubben og byen, sier Kjartansson til klubbens hjemmeside.

Investor får avkastning

Spekulasjonene om Kjartansson verserte store deler av 2014-sesongen. Vålerenga har tidligere gitt uttrykk for at de ikke er nødt til å selge, men nå forsvinner altså 25-målsmannen likevel.

— Når Jiangsu kommer med et solid tilbud som også er interessant for spilleren sier det seg selv at styret seriøst må vurdere dette. I dette tilfellet er overgangssummen så stor at ingen norske klubber kan si nei. Vi takker Jiangsu for tøffe, men gode forhandlinger, og alle øvrige parter for godt samarbeid rundt overgangen, sier daglig leder i Vålerenga Stig-Ove Sandnes.

Investor Tor-Olav Trøim bidro sterkt til at Vålerenga kunne hente Kjartansson fra islandske Selfoss før sesongen. Mye av overgangssummen går derfor til Trøim nå.

— Som en del av avtalen får nå Trøim tilbake de 1,3 mill kr som ble investert for et år siden, pluss sytti prosent av det som overskyter dette beløpet, forklarer Sandnes.

Rekdal på spissjakt

Trøim vil imidlertid bidra til å hente en ny toppspiss til Vålerenga. VIF-trener Kjetil Rekdal skal allerede være godt i gang i spissjakten.

— Vi har visst om interessen fra Kina en stund, og er selvfølgelig godt i gang med å finne ny spiss. Kanskje finner vi en gratis, kanskje må vi bruke noen kroner. En ting er imidlertid helt sikkert: Vålerenga må selvfølgelig ha en god spiss, og helst bør vi ha to, sier treneren.